≡ Menu

Meet the Czech Vegan in America / Poznejte ceskou veganku zijici v Americe

I have never really talked to a vegan until I met Elizabeth via this blog, who comes from the Czech Republic but currently lives in Atlanta. She loves to cook and has a really cool and practical blog on how it is to be not only a vegan but a CZECH vegan in AMERICA. You know what that means? It means that she has to be resourceful enough to create meals like Vepro, knedlo, zelo in a VEGAN way – without any animal products! Now that’s an art.

She recently wrote a post about what she misses about Czech and what she definitely does not miss about her home country. I made such list a couple of years back and I think it’s about time to revise that puppy. Anyhow, I think everyone should attempt to create similar inventory and you may be surprised about what your brain spits out!

Here is Elizabeth’s list (click here).

CZ: Poznali jste osobne nekdy nejakeho vegana? Ja jo a to diky Czechmate Diaary. Elizabeta je ceska veganka zijici v Atlante a ma blog, ktery se zameruje na veganske recepty se specializaci na ceske jidlo. Takze uvarit si nejake to vepro-knedlo-zelo po veganskym zpusobu – tomu se rika umeni!

Elizabeta napsala nedavno list, ve kterem popisuje, co ji ve Statech chybi, ale take co ji tu rozhodne nechybi (podobny pro/proti list jsem si vytvorila v minulosti take, vrele to doporucuji). Mrknete se na nej –  s mnoha body budete urcite souhlasit (kliknete zde).

If you liked this post buy me a coffee! (Suggested:$3 a latte $8 for a pound) Thanks!

15 comments… add one
  • Elisabeth (Czech Vegan) February 18, 2012, 7:57 pm

    Thank you so much for the post!

  • Carrie February 19, 2012, 2:56 pm

    WOW, I love the recipes on Czech Vegan’s site! I had always wondered how to make such meat-heavy Czech recipes without the meat. But truly, the desserts look even better than the main meals :^)

  • Tanja February 19, 2012, 10:33 pm

    You are welcome Elizabeth!

  • Tanja February 19, 2012, 10:34 pm

    Carrie, I know I could not believe it’s possible!

  • Tanja February 21, 2012, 10:52 pm

    Now I know why one turns away from meat:
    http://www.takepart.com/foodinc/film

  • Sarka a Vera February 25, 2012, 7:56 pm

    Ahojte Vsichni!!
    Taninko, musime me ti moc podekovat za tvuj uplne perfektni blog!! Mluvily jsme s maminkou po basteni nasich kynutych knedliku, a vzpominaly na ty rohliky v parku ktere nenajdes nikde nez v CR. No proste chytili jsme na ne chut a museli jsme je googlovat. Dekujeme moc za recept, vyskousime ho. Bydlime v Americe dlouho, a jsme moc hrdi a American Patriots, ale porad mame tu peknou ceskou kulturu v nasim srdci a zaludkach!! Musime ti nejvic podekovat za to kdyz jsme si malem cvrkli do gati, protoze jsi nas tak rozesmala s tvimi “Tweetaci = Cimcaraci”, hahahaha. Diky moc, tak dlouho jsme se nezasmali. Je dobre najit nasince v techto strankach s dobrym ceskym humorem.
    Papa,

    Sarka a Vera s Nevady
    P.S. Omluvte moje hrozne chyby, chodila s Cesku jen az do 5 tridy 🙂

  • Tanja February 25, 2012, 9:40 pm

    Ahoj Sarko a Vero z Nevady!

    Diky moc za hezky koment. Tva psana cestina je opravdu neuveritelne dobra, kdyz si clovek pomysli, ze jsi chodila do ceske skoly jen do pate tridy! Klobouk dolu.

    No vid, ‘www.cimcarak.com’ nezni tak hezky jako ‘twitter.com’ 😉

  • Eurobubba February 26, 2012, 6:41 am

    Tofu knedlo zelo? 🙂

  • Tanja February 26, 2012, 1:40 pm

    I am sure she could do that one too. Not sure about the taste though ;0)

  • Marika March 5, 2012, 10:37 am

    No to neni fair Tanyo :O! Me si poznala drive nez Elizabeth a ja taky nejim zviratka ;(((
    Ok fine, I am just joking.
    Elizabeth you rock! – but we already talked ;PPP

    Hey co takhle muj vegan chilli apple sausage? Nemate chut?
    http://i1023.photobucket.com/albums/af357/dmfilm/Food/klobasaknedlo-1.jpg

  • Marika March 5, 2012, 10:40 am

    PS: nejvice vas nauci linka http://www.meetyourmeat.com

    Neni to prijemne vedet ze tam kde se valeji kurata ti co s nimi pracuji se tez ulevi pri praci na to same misto. I kdyz to pak vyvareji, pocurane kurata ja radsi ne:) A my vsichni vime co je v hot doggu, ne?
    Ochutnejte nekdy SmartDogs z Whole Foods – jsou bezva boiled i pecene, with stone ground mustard a nice gluten free bread bun. Yum. Plus – no nitrate!

  • Tanja March 5, 2012, 8:15 pm

    No jo, mas pravdu Mariko! Ty jsi vlastne taky vegan!

  • Marika March 5, 2012, 8:28 pm

    Ano prosim! Diky za vzpomenuti. Moc by me tesilo kdybys to zkusila tez. Vim ze to je tezky s rodinou, ale…Ja jeste one step further – ani kozichy, ani kuzi, ani producty testovane na zviratech 🙂

    Actually, ja tet davam dohromady webbovou stranku kde prodam vsechny veci z kuze – kabelky, boty, atd. bye bye, asta la vista! Hello healthy life!
    Na strance PETA2 ( ktera je pro deti a bez hrvavych fotech) se da najit list vsech veci ktere jsou vyrobene bez trapeni (cruelty free)
    just incase anyone wants.

    Koukam jsem tenhle post napsala v Czechlish jazyku;PPPP

  • Tanja March 6, 2012, 3:52 pm

    no prave, uplne vegan nebudu, ale urcite omezim mnozstvi masa a budu servirovat vic zeleniny a ovoce. I kdyz to uz delam ted, ale proste se budu vic snazit.

  • Marika - the other one March 6, 2012, 4:14 pm

    Voice of an intelligent woman!

    Ja bych nejradsi kdyby lidi prestali kupovat fur, leather and kupovali jen cruelty free products. To by bolo bezva. Veganism taky, ale to trapeni ja by radsi dal a pryc drive.

    Vidis? Zase pisu v Czechkilsh!!! Nemuzu si pomoct.

Leave a Comment