≡ Menu

New Czech school in Northern California / Nova ceska skola v severni Kalifornii

Hi,

there is a big chance that a similar Czech school will spring up in the San Francisco area, as it is planned for the Southern California region. And once again, those who are interested in such school, please leave your name and what part of Northern California you live at in the comment area. So far the plan is that there might be 2 locations, one in the San Francisco area and the other one int San Jose area.

Also, there is a need for the Czech language teacher, so if you have a degree in teaching and would be able to participate, let me know in the comment area as well.

PS: The newest info about this school can be found here:

http://csbh.cz/novinky/vyzva-ceska-skola-v-san-franciscu-silicon-valley

CZ: Je tu velka pravdepodobnost, ze stejna Skola bez hranic vznikne take v severni Kaliforni (San Jose a/nebo San Francisko area). Tudiz jestli v tomto okoli zijete, zapiste se do komentu jako zajemce, tedy zanechte jmeno a kde presne bydlite.

Hleda se ale take jeste pani ucitelka, tedy jestli mate pedagogickou zkusenost (a titul0) a o neco takoveho zajem, napiste to do komentu.

PS: Nejnovejsi info o vyse uvedene skole muze byt nalezeno zde:

http://csbh.cz/novinky/vyzva-ceska-skola-v-san-franciscu-silicon-valley

If you liked this post buy me a coffee! (Suggested:$3 a latte $8 for a pound) Thanks!

22 comments… add one
  • Tanja August 8, 2011, 10:32 pm
  • marie August 9, 2011, 6:53 am

    To zni skvele, ja v SF bydlim, vi se uz priblizna adresa?, ja bych klidne ucila:)

  • Milena August 9, 2011, 12:50 pm

    To je skvele, ja momentalne bydlim v Antioch (far East Bay), i kdyz to vypada, ze se v blizke budoucnosti budu stehovat nekam do okoli Sacramenta. I kdyz je to trochu z ruky, klidne bych s detmi jednou tydne dojizdela, stalo by mi to za to. Pokud ovsem by se treba taky neotevrela ceska skola v Sacramentu 🙂

  • Lenka August 9, 2011, 1:32 pm

    Ahoj,taky se mi to libi.Mam stredni pedagogickou skolu a ucila jsem doma dva roky v itegrovane zakladni skole v Prerove.Bylo by super delat neco podobneho tady.Momentalne bydlim v San Jose,ale pristi leto se stehujeme do SF! 🙂

  • Tanja August 9, 2011, 2:36 pm

    Ahoj holky, libi se mi vase nadseni! Zatim jen schromazdujeme co nejvice zajemcu a pak se dovite podrobnosti.

  • Marika August 9, 2011, 7:56 pm

    Ahoj Mileno!
    Ja bydlim v Tracy, to jsme skoro sousedi:)

  • Milena August 10, 2011, 12:36 pm

    Ahoj Mariko! To jo, to jsme:) Das mi na tebe kontakt?

  • Marika August 10, 2011, 12:38 pm

    Ano dam, mas facebook?

  • Dana Abarca August 16, 2011, 11:30 am

    Ahoj Tanjo!
    Nahodou jsem nasla tvoji stranku na internetu, kdyz jsem hledala kursy cestiny pro me dva kluky.
    Konecne nadeje ze v San Francisku budou nejake hodiny cestiny. Je velmi tezke ucit deti jinemu jazyku, kdyz s nim mluvim pouze ja a jinak nikdo jiny v okoli. Kluci zde nemaji cesky mluvici kamarady a tak nevidi duvod se ucit. Cestina z pocitace nebo z CD je pry nudna a oni k uceni potrebuji tridu deti. (Alespon takto je to predkladano me.)
    Preji ti hodne stesti v dalsim usili a dej mi prosim vedet jestli bych i ja mohla nejak pomoci. Mas jiz vyhlednute misto pro budouci skolu?
    Bydlime v South San Francisku, takze nejsme zase tak daleko. 🙂
    Dana

  • Tanja August 16, 2011, 2:27 pm

    Ahoj Dano, je mi to jasne 🙁 Ty cesky kamaradi jsou opravdu duleziti, ale spatne se nachazeji. Navic i kdyby v okoli byli, tak umi mluvit anglicky lip nez cesky, takze by taky asi preskocili hned to anglictiny. Hanicka tu ma jen jednu holcicku, ktera ma oba rodice Cechy a neumi moc anglicky a to je pro nas uplne ‘ryzi zlato’. Bohuzel hodne casu stravi v Cechach, takze ji moc nevidime 🙁

    Ja nejsem ‘vedouci’ te SF skoly, je to jina pani (ctenarka CMD, ktera se toho chopila, kdyz se dozvedela, ze se chysta skola v jizni CA), tak se ji zeptam, jestli ti muzu dat jeji kontakt, jo?

  • Tanja August 16, 2011, 10:03 pm

    Ahoj vsichni, tady je kontakt na tu pani, co to bude v SF vest. Je to:

    mka(underscore)kouda(at)sbcglobal(tecka)net

    Jmenuje se Marika a je moc mila a odhodlana!!!

  • Helena September 21, 2011, 7:53 pm

    Nasla jsem nahodou vasi stranku a velice me prekvapilo, jaky by byl zajem o ceskou skolu. Vystudovala jsem ucitelstvi na Karlove Univerzite, jiz 15 let ziji v USA, momentalne v Morgan Hill (asi 15 mil jizne od San Jose). Mam dve dcery, ktere jsem obe naucila cesky tak, ze nikdo v Cechach nepozna, ze nechodily do ceske skoly a ze stejne plynne mluvi anglicky. V USA pracuji ve skolstvi a strasne rada bych se pridala do tymu ucitelu ceske skoly. Mam doma mnoho knizek, ucebnic, filmu, vse co je potreba pro vyuku i zabavu v cestine.
    Helena

  • Tanja September 21, 2011, 8:59 pm

    Ahoj Heleno, skoda ze nejsi tady u nas v Jizni Kalifornii – hned bychom te daly do prace :))!!
    Urcite se spoj s pani Marikou Koudovou (email je uvedeny ve starsich komentech tohoto clanku), ta vas bude potrebovat. Je to vedouci celeho toho projektu. A gratuluji k cesky-mluvicim dceram!

  • Tanja February 23, 2012, 10:26 pm

    Holky, nove zpravy o skole v Severni Kalifornii:
    http://csbh.cz/novinky/vyzva-ceska-skola-v-san-franciscu-silicon-valley

  • Helena February 24, 2012, 1:02 pm

    Mela bych zajem o misto ucitelky v ceske skole ktera se bude zakladat v San Franciscu nebo San Jose. Jak jsem jiz uvedla v mem predchozim komentari jsem ucitelka s dlouholetymi zkusenostmi.

  • Hana April 20, 2012, 4:31 pm

    Ja ziji v San Francisku a moc bych mela zajem o českou skolu pro mého syna. Těším se na nové informace! Děkuji.

  • Helena April 21, 2012, 10:05 am

    Ahoj Hano,

    Podivej se na http://www.czechschoolofcalifornia.com/ kde najdes veskere informace. Tesim se, ze se uvidime v kvetnu na ukazkovych hodinach.
    Helena

  • Tanja April 21, 2012, 9:02 pm

    Helco, mate ty stranky krasne profesionalni! Gratuluji

  • tereza October 24, 2012, 2:03 pm

    Nevite o nejake pododne ceske skole na Floride? Mam 8 mesicni dceru. Mluvim k ni jen cesky a muj manzel anglicky. Pres skype slysi cestinu od mych rodicu, ale mam obavy ze v budoucnosti pro ni bude ang jednodusi a na cestinu se vykasle…

  • Tanja October 24, 2012, 3:27 pm

    Ahoj Terko,

    to nevim, ale zkus Meetup.com, tam urcite nejakou lokalni ceskou skupinu najdes a dovis se, jestli maji nejakou ceskou skolu:
    http://czech.meetup.com/

    Hodne stesti!

    PS: Taky prolistuj Czechmate kategorii “Czech moms abroad”, tam najdes spoustu zajimavych informaci.

  • Jana Valdmannova March 5, 2013, 6:41 am

    Zdravim vsechny, mam dotaz. Na konci brezna letim z Honolulu do Prahy a mam 8mi hodinove pristani v San Franciscu. Nechce se mi sedet na letisti, ale vzhledem k tomu, ze nemam cas zjistovat, hledat a tratit tam tak drahocenny cas, nenasel by se nekdo, kdo by mi udelal rychloprohlidku SF od 7,30 a vratil by me na letiste cca v 14,30? Zaplatim za to! Ozvete se mi nekdo, kdo by si chtel takto neco privydelat. Jedna se o 25.3.2013. Diky jana

  • Tanja March 5, 2013, 10:16 am

    Cau Jano, kdyz se nikdo neozve, tak ja bych se byt tebou popatala po letisti, urcite tam takove ‘toury’ maji – pro lidi co cekaji na letisti nekolik hodin.

Leave a Comment