≡ Menu

New Czech school in London / Nova ceska skola v Londyne

SCHOOL YAHOO IMAGECzech moms living in London – there is a hope! In about a week a new Czech school called The Kids Art Club is opening up on Lough Road. So if your child is 6 years of age or older and has nothing to do on Saturdays, this should keep him/her busy….For more info click here.

CZ: Maminky zijici v Londyne – nadeje je na obzoru! Nova ceska skola zvana The Kids Art Club se otvira za necele 2 tydny na Lough Road. Jestlize je vasi ratolesti alespon 6 let a nemate s nim o sobotach co delat, tady je uzitecny napad….Kliknete zde pro vice informaci.

If you liked this post buy me a coffee! (Suggested:$3 a latte $8 for a pound) Thanks!

13 comments… add one
  • Jana Lambert January 8, 2010, 1:49 pm

    Dobry den,

    Jsem matka zijici v Londyne. Zajimalo by me vice informaci o skole, vzdelani a jinych akcich pro ceske deti.

    S pozdravem

    JL

  • Sandra January 10, 2011, 6:31 am

    Dobry den,
    prosim Vas o konkretni adresu skoly ajeste by mi zajimalo ve ktere casti Londynu skola je.Dekuji za odpověd.
    Sandra

  • Julie May 1, 2011, 7:14 am

    Dobrý den
    Prosím o adresu školy a jaké jsou požadavky pro přijetí dítěte na školu. Žiju v Londýně a pracuji a hledám školu pro dceru,bude mít 9 let a chci aby začla od žáří navštěvovat českou školu,jelikož nikdy nebyla v Anglii a nechci jí zatím dát do Anglické školy.Předem děkuji za odpověď,která je pro mě velice důležitá.
    S pozdravem a předem děkuje Julie

  • Richa July 11, 2011, 1:19 am

    Dobre Den
    Ja taky potrebui zakladni skola v anglie.
    Prosim vas comment tady.
    Dekuji
    Richa

  • sarka September 16, 2011, 1:59 pm

    dobry den,
    muze tuto skolu navstevovat i nebilingvisticke dite?Oba rodicove jsme Cesi.Kolik hodin trva tato sobotni skola a zda mate nejakou predstavu o otevreni dalsich trid?Predpokladam,ze o tuto skolu je velky zajem a tak se ptam,jaka jsou kriteria pro prijeti a kolik skola stoji??Prosim o presnou adresu.Syn ma teprve 4 roky,je moznost navstevovat skolu uz ted?Dekuji predem Sarka

  • eronika October 2, 2011, 11:40 am

    dobry den chtela bych se zeptat a poprosic zda nevite o nake skole kde bych se mohla naucit anglicky ziji v anglii uz rok a pul a neumim moc anglicky rozumim ale nejsem moc schopna odpovidat dekuji za odepsani

  • Tanja October 2, 2011, 1:58 pm

    ahoj Veroniko,

    v Anglii maji tzv. community colleges, kde maji ESL kurzy (English as a Second Language) pro cizince. Vetsinou jsou zdrama nebo jsou hrozne levne. Tak se v okoli podivej nebo si to najdi na internetu. Nebo bych take byt tebou zkontaktovala ceskou ambasadu – ty takove informace musi mit.
    Hodne stesti!

  • Eva October 14, 2011, 2:39 pm

    Ahoj, vsichni Cesi, kteri zijete v Devonu a mate deti ve veku od 6 – 12 let a chcete, aby vase deti mluvily a psaly cesky a taky znaly neco malo o ceskych dejinach. Chci zalozit Ceskou skolu Devon. Pomuzete mi? Mate zajem? Mam uz 3 deti (zajemce o uceni)!
    Ziji v Devonu uz 10 let, v CR jsem pracovala jako ucitelka, sve povolani jsem mela moc rada a ted me napadlo se k nemu vratit, alespon o vikendech nebo odpolednich.
    Tak cekam, co mi napisete.
    Eva

  • Oli December 3, 2011, 1:14 pm

    Ahoj!
    Jsem ceska zijici v JV Londyne (v Blackheath, vedle Lewisham a Greenwich). Mam 8 mesicni holcicku a moc rada bych se seznamila s nejakou maminkou z okoli. Rada bych si povidala v cestine, aby moje Emie take umela cesky. V Blackheath nebo v Greenwichi je plno hezkych kavaren, tak bychom se mohly setkat treba na coffee&cake.
    Uz se tesim.
    Oli

  • Tanja December 3, 2011, 8:50 pm

    Ahoj Olinko! Urcite zkus take meetup.com (Czech groups), v Londyne je jich spousta. Taky te muzu zapsat do kontaktu (budes v anglicke kolonce prvni) a az se prihlasi nekdo jiny z Anglie, tak ti dam vedet.

  • spoon February 21, 2012, 1:33 pm

    Ahoj maminky! Ceska skola v Londyne ma web http://www.czechschool.org.uk/, je na severu. Pro ty z vas ktere jste na jihu a mate chut se obcas vidat s jinymi maminkami a ucastnit se akci – sledujte rubriku Londyn na mem blogu ( http://www.spoon.bloguje.cz/tema-2-londyn.php), schazime se kazdou sobotu v SE Londyne.

  • Míša August 12, 2012, 6:21 am

    Dobry den,
    partner se chce odstehovat do Londyna za praci. Jak je to s detmi a skolou? Syn jde do ctvrte tridy ( 10 let ). Je tam nejaka skola pro ceske deti v tomto veku nebo je vhodne dat dite rovnou do anglicke skoly? A jak je to se stredni? Dceri je 15 let a letos zde konci zakladni skolu. Dekuji

  • katerina smejcova February 24, 2013, 7:19 am

    Dobra den Vsem z Prahy
    Mam velikou radost, ze jsem na Vasi skolu narazila. Delate moc hezkou praci.
    Jedeme s rodinou (mame v planu) na 2 roky do VB. Rada bych Vas pozadala, zda neni nahodou u Vas jakakoliv moznost prace ucitelky… Praxi mam 9 let, Jsem spolehliva, pracovita, skromna a navic moc rada ucim!!! a zajimam se o nove metody a formy vzdelavani…
    Vystudovala jsem UK v Praze obor Pedagogika – Matematika. 4 roky jsem pracovala na 1.stupni jako ucitelka v malotridni skole(mela jsem ve tride dva rocniky a jeden rok tri rocniky), pak jako specialni pedagog v nemocnici Motol, kde jsem se detem venovala individualne, podle individualniho planu a vypracovavala individualni plany na kazde z deti.
    2 roky jsem vyucovala na gymnaziu matematiku.
    Pak prisli 2 deti (dnes jim je 6, 7 let) a doktorandske studium, tema doktorandske prace je “hodnoceni klicovych kompetenci v matematice” Nyni mam skolu prerusenou a rada bych si mezi tim doplnila anglicky jazyk (ktery mi pri studiu chybi), proto nas pobyt v Anglii. A mozna bych to pak mela uznane i jako povinnou staz v jine zemi.

    Ted ucim na zakladni skole, ktera je zamerena na studenty ze zahranici…Jsem tridni ucitelkou v 6.B. a staram se jako metodik prevence o celou skolu.

    Moc by me potesil napad dalsi pracovni moznosti.

    Hodne pozdravu z Prahy Katerina Smejcova

Leave a Comment