≡ Menu

New Czech-origin celebrity alerts: Pavelka and Lysacek! / Nove celebrity ceskeho puvodu: Pavelka a Lysacek!

Jake Pavelka google imageI have not watched the last Bachelor show but I could not help myself noticing the tabloids on the front pages of every magazine: “Jake Pavelka picked the bad girl!“, ” Jake Pavelka cheats on his fiancee“, “Jake Pavelka will be dancing with the Stars!“. I did some quick research on the origin of his last name and my suspicion was confirmed. The name is definitely of a Czech origin ( I could not find any specific details on what side of his parents is actually Czech though).

Evan Lysacek google imageResearch on Evan Lysacek (yet another upcoming Dancing with the stars contestant) proved to be more satisfying.

I knew for sure that his last name is Czech/Slovak but I wanted to find out more. This 2010 Olympic champion AND the 2009 World champion was born in 1985 in Chicago, IL (Chicago has a huge Czech heritage, indeed). Lysacek turns out to be of an Italian and Czech descent –  his great-grandfather František Lysáček, emigrated from Czechoslovakia to Chicago in 1925.

Pretty cool, huh?! A Czech great-grand father is responsible for a birth of one of the greatest ice-skating champions of all times and and some other Czech dude gave life to the current tabloid Casanova ;0)

CZ: Doufam, ze vas potesi, ze dve americke celebrity maji ceske predky! Jedna se o mladika Jakea Pavelku (posledni Kasanova ze zname show Millionaire) a veleznamou krasobruslarskou olympijskou hvezdu Evana Lysacka. O Pavelkovi a jeho ceskych/slovenskych predcich jsem nic nenasla (on zase takova obrovska celebrita neni). Ale o Evanovi Lysackovi jsem na Wikipedii nasla, ze jeho pra-pradedecek emigroval z Cech do Chicaga v roce 1925. To je, co?

If you liked this post buy me a coffee! (Suggested:$3 a latte $8 for a pound) Thanks!

20 comments… add one
  • Tom Blaha March 15, 2010, 8:45 am

    I had the same thought when I saw those two names.
    I don’t watch that kind of stuff, but my eye is sensitive to czech/slovak names in visible roles. We are indeed taking small Bohemian steps to world domination!!!

  • Jaryba March 15, 2010, 1:45 pm

    Vzpomínám si, že tady v novinách psali, že Lysacek v roce 2003 byl v Ostravě na juniorském mistrovství a jel také na Domažlicko za příbuznými a moc se mu tady líbilo.

  • Jana V March 15, 2010, 2:58 pm

    Jake is from Texas and from the Dallas area. Both his parents and grandparents are active in the same fraternal organization.

  • Sarka March 15, 2010, 7:49 pm

    Pavelka does not look anything like a Czech guy though – he looks like a typical American pretty boy, doesn’t he?

    Lysacek is a different story. I see the Czechness in him as well as the Italian roots.

  • Vlastimil March 17, 2010, 6:33 am

    Sarka, are you saying that Czech guys are ony those uggly ones???? 😉

  • Tanja March 17, 2010, 10:48 pm

    I agree with Sarka, Czechs do have a specific look 😉

  • Eva March 24, 2010, 9:36 am

    Lysacek rules! I loved watching him on the Olympics and also liked interviews with him, seems very laid back and a nice guy (at least for the cameras, hard to say otherwise). And he is hot 🙂

  • Eva March 24, 2010, 9:40 am

    Tanjo, vidim, ze uz se take ucis americkou political correctness 🙂 Haha, ja taky. Ale je fakt, ze neni moc ceskych chlapu, kteri jsou vylozene krasni (nebo jsem nemela to stesti na ne narazit), nekteri jsou zajimavi, maji sarm, treba postavu, atd. ale na co potrebujes krasavce, ktery je jinak na nic? A samozrejme je spousta vyjimek potvrzujici pravidlo. Vlasto, co treba ty? 😉

  • Tanja March 24, 2010, 3:37 pm

    Me prijde, ze cesky kluci jsou bud hezky ale kratky, anebo jsou vysoky, ale vypadaj moc jako kostlivci. Par krasavcu- Cechu jsem taky v mladi potkala, ale byli tak nafoukany, ze se s nima dalo podarit prohodi opravdu jenom par slov. Hruza. Ja jsem ale chodila na katolicke gymnazium a tam ten klukovsky vyber opravdu moc nebyl 😉

  • Tanja March 24, 2010, 3:38 pm

    He does seem like a nice guy – I wonder if he marries a Czech girl 🙂

  • Vlastimil March 25, 2010, 12:49 pm

    Evo, postavu nemam, krasavec nejsem, ale mam takovy ten neodolatelny sarm 😉

  • Eva March 25, 2010, 2:56 pm

    Vlasto, mozna jsi take po cesku skromny, takze kdovi! Ale sarm je kazdopadne potreba, bez toho to nejde!

  • Eva March 25, 2010, 3:05 pm

    Vidis, na katolickem gymplu sis kluku moc neuzila, ja chodila na normalni, a taky moc ne. Me ale vrstevnici moc nezajimali(mezi vrstevniky pocitam plus minus 4 roky). Navic, ja osobne pokud vidim krasavce, tak mi pripada podezrely, jakoze uz mam asi urcite predsudky a take zkusenosti a hned je nevedomky (ci vedomky) aplikuju a spis to ma potom tezke on 🙂

  • Vlastimil March 25, 2010, 5:43 pm

    Manzelka me take rikala, ze krasavci ji vzdy rozcilovali a se mnou aspon ma jistotu, ze me zadna jina nebude chtit 😉
    A skromny uz nejsem, v Americe byt skromny je sebevrazda… Ale me syn syn nedavno rikal, ze nechape, jak kluci v Cesku si muzou najit nejakou holku, ze pry tady by nemeli sanci “bodywise” (jak je to cesky?)…. Ale asi ma zkreslene predstavy, to se zrovna dival na nejakou ceskou komedii…

    Ale jinak si myslim, ze Lysacek spise vypada vice jako odnekud ze Sicilie … A Pavelka rozhodne neco ceskeho v sobe ma…

  • Katy March 26, 2010, 5:40 am

    Cesti kluci nejsou moc pekni, ale kdyz se smisi s italama nebo s francouzema, hned je to lepsi. Evan je moc krasnej chlap 😉 na olympiade jsem fandila jemu. A ted na ABC zacal tancovat, doufam ze vyhraje 🙂

  • Eva March 26, 2010, 9:38 am

    No Lysacek je napolo Ital, tak asi je to tim. Mas pravdu, ze tady se skromnost neuznava, ale zjistuju, ze v osobnim zivote to nevadi a u ostatnich to velmi cenim (ale moc se s tim nesetkavam), v businessu to samozrejme nejde!

  • Vlastimil March 27, 2010, 2:13 pm

    Vy tomu zensky nerozumite 😉

  • Jana V April 3, 2010, 2:39 pm

    Found out that Evan’s grandmother was member of Sokol in his hometown.

    Jake’s mother was a Petr/Petter before she got married.

  • Patricia Demjan November 15, 2012, 6:31 am

    The reason Jake doesn’t look like a Czech is because he’s a SLOVAK!

    I fancy I can indeed see it in him. We are, all of us Slavs, a beautiful people.

  • Joseph Thomas June 19, 2017, 9:06 am

    My Cesi a Slovaci jsme hotová míchanice rúzných národností a tím myslím národnost nemecká, polská, rakouská ale také madarská, turecká a dokonce i mongolská. Co se týká madarské národnosti tak to byli hunové a avari, kterí svými castými nájezdy na Cesko a Slovensko nejen zabíjeli, ale predevsím znásilnovali nase zenské predky a totéz bylo i z Turkama a Mongolama (pod vedením Cingischána). To jsou fakta.

Leave a Comment