≡ Menu

How to get a Czech girl to like you / Jak na to, aby se do vas ceska holka zamilovala

dating google imageOver the years I have gotten the notion that Czech/Slovak girls are desirable goods. The party boys would say something like “Czech girls are hot, dude!” Not only that we are ‘hot’ but we are also great wife material (OK, maybe I should get confirmation from my husband first): we are great cooks, we don’t complain too much, we are frugal and we tend to be quite the hard-workers.

So, the million-dollar question is: How do you get a Czech girl to like you? We like guys that are (rated from the highest to the lowest importance):

–  smart

–  funny

–  handsome

– everything else

That’s right! We prefer the brains over beauty! Granted, I have met some Czech girls in the past that go after money but that is unfortunately a common female trait all over the world. I happen to be so lucky that my husband is funny, smart and handsome! Truly a gift from God…

These are your basic instructions on what to do when you want a Czech girl to like you:

1/ find a quality single Czech girl

2/ talk to her about mathematical formulas, space or politics

3/move on to some dry humor (make sure you rehearse those jokes in front one of your close friends to know for sure those jokes are in fact funny)

4/ finally: flex your biceps while you are pointing her to the directions of the ladies’ restrooms

If she still doesn’ t like you, this match may just not be in the stars for you.  But keep trying!

CZ: Po nekolika letech stravenych v Americe jsem nabyla dojem, ze ceske a slovenske divky jsou zadane zbozi. Americti ‘party boys’ by to okomentoval neco jako:’Czech girls are hot, dude!”. Nejen ze jsme ‘hot’ – my jsme se take overily jako vyborne manzelky (priznavam se, tady bych se mela zeptat asi manzela…)! Jsme vyborne kucharky, nestezujeme si, mame radi levne veci a jsme velmi pracovite.

Vratme se ale zpatky k te milionove otazce:Jak docilite, aby se do vas kvalitni ceska holka zamilovala? Je to velmi jednoduche – musite byt (v poradi od nejdulezitejsiho k bodu mene dulezitemu):

– chytry

– mit smysl pro humor

– hezky

Ano, je to pravda! Pro nas je mozek dulezitejsi nez vzhled! Samozrejme, ze ne vsechny ceske divky maji stejny vkus; potkala jsem nekolik holek, ktere se za nejvyssi cenu snazily ulovit bohace, tedy penize pro ne byly na prvnim miste vsech priorit. Ja jsem osobne mela takove stesti, ze muj drahy manzel je nejen ze chytry a vtipny, ale take je to fesak! Opravdovy dar z nebes…

Tady je tedy strucny navod jak na to:

1/ Vyhlednete si kvalitni ceskou divku

2/ Zacnete se s ni bavit o matematickych rovnicich, o vesmiru nebo o politice

3/ preorientujte se  na suchy humor (vtipy si ale nejdrive nechte scenzurovat vasim dobrym kamaradem, aby opravdu za neco staly!)

4/ Nakonec zaflexujte sve bicepsy, zatimco ji ukazujete, kde se nachazeji zenske zachodky

Jestli i pote o vas divka nema zajem, je na case to vzdat a zkusit manual na nekom jinem – tento vztah proste pro vas ve hvezdach neni!

If you liked this post buy me a coffee! (Suggested:$3 a latte $8 for a pound) Thanks!

31 comments… add one
  • Jana B July 6, 2009, 12:53 am

    Wel, politics is not so hot. I’d say talk about traveling instead.

  • Jana B July 6, 2009, 12:54 am

    Well – of course. Good night.

  • janney July 6, 2009, 1:54 am

    Yep – being smart is great – and traveling too.
    Obzvlast, pokud stravil par mesicu v Evrope a vi odkud jsme. Me imponovalo ,ze my toho mohl spoustu vysvetlit o ruznych kulturach a pod.Kdo by si chtel vzit “redneka”?..hihi.
    Jinak mam pro to vlastni vyraz, ti atraktivni americani proste musi mit tzv.evropskou auru 🙂

  • Vlastimil July 6, 2009, 8:16 am

    Nejak jsem nad tim nepremyslel…spise jsem premyslel nad tim, jak to udelat, aby se ceske holky do me nezamilovaly :))) Casto jim vubec nevadi, ze jsem zenat…ale ja prece nejsem Bill Clinton 😉 mam sve zasady… Ceske holky jsou zclea odlisne od americanek… Ceske holky jsou takove jakesi … opravdove…a pak neni problem jim ukazat, ze se nam muzum libi…a ony nemaji problem sympatie opetovat treba upecenim dobreho kolace :)))

  • Tanja July 6, 2009, 10:25 am

    Ale smysl pro humor skoro na stejne urovni s tou inteligenci…nerekli byste?

  • Tanja July 6, 2009, 10:30 am

    PS: ‘evropska aura’ je bomba 🙂

  • Vlastimil July 6, 2009, 11:52 am

    tak pritomne zeny poradte, jak “sbalit” ceskou zenu?
    Kdyz se me budou americti pratele ptat, abych vedel.. 😉

  • Martina July 6, 2009, 2:04 pm

    Hele, hele Vlastimile, tak tuhle informaci chces pro pratele jo? HAHA
    Takze jak rikas, na Tebe leti Moniky ;o0??? Taky by me zajimalo, jak jsi zbalil ruskou zenu? Ale myslim, ze rusky a cesky nemaji od sebe daleko, ale to muzes posoudit nejlip ty.

  • Vlastimil July 6, 2009, 2:31 pm

    Martino, ruskou zenu jsem sbalil mym ceskym sarmem…
    Moje manzelka umi strasne dobre udelat dusene zeli….to se naucila v Cesku, protoze dusene zeli je nelepsi ceske… Ale zase umi varit vyborny borsc, coz byl jeden z duvodu, proc jsem si ji vzal… a ona se do me zamilovala, protoze jsem umel varit knedliky, ktere v Rusku neznaji…Jak se rika, laska prochazi zaludkem….

  • Martina July 6, 2009, 2:59 pm

    Tak vidis Vlastimile, tak tady je odpoved, jak zbalit ruskou/ceskou zenu…. Chlapi, nastudejte a naucte se varit nejake ceske jidlo, udelejte ji veceri a je to!!! Jak Vlastimil rika, laska prochazi zaludkem ;o)Ja mam ceskeho manzela, a ten me teda dostal na skvelou vajecinu se salmonem, mnam. Jsme spolu 10 let, ale uz mi ji nedela, ach jo ;o)

  • janney July 6, 2009, 8:48 pm

    No tak u nas teda laska moc zaludkem neprochazi, nebot manzel je vegetarian, tak ho nejakou svickovou neuchvatim i kdybych ji umela.navic miluje vse palive,indicke , mexicke a ja bych se z techto dvou kuchyni leda “poblinkala”. Ale je pravda,ze takova ceska bublanina, babovka nebo vanocka ( on nazyva “sweet bread”) – to ho “srazilo nakonec na kolena” a nebo smazeny syr..takze uz mi zacina trochu vic verit.

    Jinak recept jak na to?! Proste mit nejakou uroven, nebyt uplny blbec a humor mit opravdu smesny – tudiz vynechat jakekoli nahate trapne vtipy.Myslim si totiz,ze tam uvnitr jsou Cesky precejen docela stydlive a takovymto stylem vtipu se jim chlap akorat znechuti.
    Samozrejme v kazdem narodu existujou vjimky,ale myslim,ze vzhledem k vychove rozhodne neoplyvame takovym bezmeznym sebevedomim jako amricanky. Takze opakovat a opakovat jak jsme krasne, uzasne a SPECIAL..to je to slovo SPECIAL.
    S tim pratelum kazda Ceska musi padnout do naruci – jen aby jim to ale vydrzelo.
    Jo a nezapomente na rucne psane milostne dopisy 🙂

  • Tanja July 6, 2009, 10:07 pm

    ahoj jano, to bych se z te jeho kuchyne taky asi ‘poblinkala’:)) Muj manzel je neco mezi, ale to vis, kdyz mu dam pred nos samotny bramborak, tak se taky divi, kde je to maso nebo salat!
    S temi trapnymi nahatymi vtipy s tebou UPLNE souhlasim, myslim ze se tomu tady rika ‘cheap humor’ – ten ja nepocitam 😉

  • janney July 7, 2009, 12:47 am

    Me porad prekvapuje,ze tady ve Statech se ji k obedu sendwiche a pak je velka vecere..Je to tak v cele Americe. Ceskej chlap by nas s tim asi vyhodil.
    Me to na druhou stranu mrzi,ze mu nemuzu moc varit,ale to se nejak sladi ( precejen spolu nejsme tak dlouho).
    Ted je to sranda, varime spolu v kuchyni veceri – ale kazdy neco jineho, krademe si panvicky,a neustale se ptame, kolik jeste minut abychom mohli jist spolu 🙂

  • janney July 7, 2009, 12:48 am

    To mela byt otazka: je to tak v cele Americe???

  • Jana B July 7, 2009, 1:14 am

    Janney,
    rekla bych ze vsude aspon trochu, ale vyjimky jsou.
    Ze si kazdy varite sami,jo? Predpokladam, ze nemate deti, kdyz na to mate cas. 😉

  • janney July 7, 2009, 12:03 pm

    hihi – mame 17mesicni dceru..Ale varime az kdyz ji ulozime ke spanku.Casove je to stejne,akorat se mlatime v kuchyni oba najednou 🙂 Take mi to driv prislo divne,ale ted je to nekdy i zabava.Muzeme spolu mezitim povidat a tak.K snidani ji jen musli.A ovedy – ted uz jime spolu jen o vikendech a i tak – on si je prave schopny usmyslet,ze jde obedvat a udela si sendvic, nasipe si k tomu preclikya ma obed.No nemusim mu varit,ale nekdy je to divny

  • pavla July 9, 2009, 11:49 am

    No nevim jestli vim jak na to aby se do chlapa zamilovala ceska zenska( divka)
    U me vyhral muj pritel, ze byl velice milej a mel smysl pro humor. Nevim jak jsem to u nej vyhrala ja ale dela si srandu ze je to diky memu prizvuku.
    Jinak i kdyz neni Cech a je zvykli na uplne jiny druh stravy, miluje ceskou kuchyni, neni jidlo ktere by mu nechutnalo.
    Miluje smazeny kvetak, ale je pravda kdyz jsem ho udelala poprve tak na to koukal nevericne, ale ted by ho mohl porad.
    Takze je pravda, ze ve vetsine pripadu laska prochazi zaludkem.I kdyz si myslim, ze to plati spis pro muze nez pro zeny.
    My chceme romantiku a nehu a porozumeni.

  • Vlastimil July 9, 2009, 6:37 pm

    Pavlo,

    dejte nam muzum neco dobreho najist a bude neha ba i romantika :))
    Mimochodem jsem cetl, ze cesnek je vyborny “aphrodisiac”, ale funguje to jen tehdy, kdyz ten cesnek jedi oba :)))

  • Jamie July 11, 2009, 12:42 pm

    Bývalo to před 15 lety asi trochu jednodušší. Stačilo jenom (1) být valutový cizinec (protože i Češkám, které nebyly tolik na peníze se to stejně libilo na teoretické úrovni, že chlap má nebo kdysi měl někde valuty) a (2) učit se mluvit plynule česky, nejenom hovorově, ale tak, abyste mohl diskutovat vyšší temata. Kdo ale nemohl splnit ty dvě požadavky neztratil šanci, protože se hodně Češkám líbí agresivní řváči, kteří by byli kvůli svému chování ve Spojených státech zatčeni. Hodně jinak dobrých Češek je zachovano bez sebeucty a chlap, který potvrzuje jejich špatné sebehodnocení jednu nebo víc Češek velmi lehce získá.

  • Tanja July 11, 2009, 6:17 pm

    Hodne Ceskam se libi agresivni rvaci, protoze jejich tatinkove byli agresivni rvaci a byly tedy tzv. ‘brainwashed’.

  • Jana B July 11, 2009, 6:23 pm

    Ja osobne teda zadnou ceskou zenu, ktere se libi agresivni rvaci neznam. A rozhodne bych rekla, ze to neni pravda o mlade generaci.

  • Vlastimil July 11, 2009, 10:00 pm

    Myslim, ze ceske zeny maji dusi….a s dusi se daji delat veci :)))

  • janney July 14, 2009, 1:17 am

    a maji osobnost – obecne Cesi maji takovou kyprou osobnost – nejsou takovy prazdny…take myslim,ze jako i dalsi evropanky maji casto styl – proste si pamatuju jak pro nas mlade holky byly americanky vzdycky dziny a tricko pastelove barvy.Samo – je to zjednodusujici,ale tohle si ze sve puberty vybavuji docela jasne.
    Jinak nemyslim,ze se nam libi rvaci,jedine s cim souhlasim je casty nedostatek sebeucty – rozhodne castejsi nez u americke “vsepovzbuzujici vychovy”.
    My byly jako deti vzdycky za blbce

  • Tanja July 14, 2009, 10:18 am

    no, byvavaly to dziny a tricka pastelove barvy a ted to jsou ty sametove teplaky s mikinou 🙂 ( ja take jednu soupravicku vlastnim…)
    Myslim, ze ‘Americani’ jsou vice ‘prazdni’ (ja bych to spis nahradila slovem ‘stastni’), protoze toho v zivote nezakusili co my. Ano, jejich vsepovzbuzujici vychova jim mozna nekdy trosku ubrala na personalite…

  • Vlastimil July 14, 2009, 10:40 am

    Tanja, myslim, ze jsi to vystihla dobre. Americani jsou vice stastni, protoze si nezatezuji hlavu blbostmi…Co je jim po tom, ze Karluv most byl nekvalitne opraven, ze
    tatu naseho (americkeho) presidenta prejelo auto anebo ze v Liberii je porad otroctvi? Tak trochu jim zavidim, jelikoz se o vse zajimam a pak nejsem tak spokojen jako oni. Treba se mi nepodarilo zjistit, jestli to auto jelo
    dostatecne rychle …a to me trapi….

  • Tanja July 14, 2009, 10:52 am

    Presne tak; ja se od nich snazim priucovat a nesleduju uz tak moc zpravy (spis taky nemam cas) – a vis co? Ono to funguje! Jsem stastnejsi!! :))

  • Benny the Irish polyglot July 28, 2009, 3:46 pm

    Interesting tips… I don’t see how any of these are particularly for Czech girls though! This is the kind of general motherly advice I’d expect for any western country. What’s worked for me so far is speaking (bad) Czech! Giggles are guaranteed. Natural Irish charm is always a great touch too 😛 . This weekend I will be out looking for a nice wee Czech girl here in Prague interested in helping me reach fluency in the language (see my blog for that crazy mission).
    Your site is excellent; I’ve been reading through some posts and the bilingual aspect is perfect for learners like me (and I imagine for Czech learners of English too). Keep up the good work 🙂

  • Jared May 18, 2011, 9:33 pm

    One problem, There are very few Czech families here in the panhandle of texas! I would love to meet/ marry a czech girl. I am half czech, quarter Irish and quarter german. But if anyone asks, I’m a Tex-Czech, and proud of it. I think that czechs are hardworking, great people! American girls my age are Lazy, and don’t see past beauty. Plus, Czech girls are the most beautiful women on the planet!

  • Tanja May 18, 2011, 9:43 pm

    Hi Jared,

    You should try to sign up for Czech meetup in Texas (Austin):
    http://czech.meetup.com/members/us/tx/austin/
    – they don’t have an organizer right now so they are not meeting but anyone can become organizer. Maybe you could step up, become one and then hopefully meet your Czech wife? 😉

  • Jamie May 19, 2011, 4:43 am

    Jared wrote: “I think that czechs are hardworking, great people!”

    Having known the Czech side of my own family, I was under the same delusion until I actually moved to the Czech Republic, learned Czech and lived there for a few years. I quickly found that only about 20 percent of the population are the kind of great people my Czech relatives in America were, some of them aren’t anything special, and that a great number of them (a much, much larger proportion than in the US) are lazy, envious, dishonest people. (In fact, Czechs I knew there thought a transformation came over their compatriots after they emigrated, so that Czechs in America end up behaving much better than they do in their natural habitat.)

    Everything is a trade-off. If you wind up with a Czech woman, you have a better chance of having to deal with some really obnoxious traits that American women are less likely to have.

    First, many of them know how to manipulate a man by making him feel he’s the big he-man in her life and getting him high on it. It’s actually a calculated move, however, and you shouldn’t take it too seriously, especially if you’ve only known the woman for a few days (or hours). Few American women use this tactic.

    Secondly, Czech women are much more likely than American women not to tell you what they want and then get angry if you don’t guess it. Sometimes the man can explicitly ASK them what they want, and they’re likely to tell the man they have him to make those decisions. Actually, it doesn’t mean they’ll be happy with whatever the man decides. It just means they want him to guess, and they’re liable to punish him if he guesses wrong.

    They also tend to nag more than American women.

    Thirdly, Czech women tend to be raised with much lower self-esteem than American women, which means that the man can order (some of) them around more, but it can also result in their doing some things I don’t think you’d want a wife to do (in many cases).

    Lastly, if you let her, a typical Czech woman will let you hand over all responsibility for the family and household to her, and she’ll actually enjoy being the power in the family. However, the cost of this is that she’ll complain about you to anyone who will listen.

    A lot of people will respond to this by yelling at me that I shouldn’t stereotype a whole nation’s women. These people should notice that I used words like “often”, “many”, “tend to”, etc. They should also notice that Jared stereotyped Texas women in an unjust way without using such words.

    Anyway, Jared, if you choose among Czech women, you’re just as likely to get a bad one as you are in the US. And if you’re having trouble finding a woman in Texas because you’re a bad one, then you need to look at yourself.

  • Vlastimil May 19, 2011, 8:21 am

    Jamie, I am quite surprised. I never had any problems with kind of women that you have decribed. Maybe I was just lucky :)) Of course, my wife is Russian, but it does not mean Czech women are bad.
    I have had very nice experiences with Czech women in distance past . There are also nice American women , and there are also bitches, but who cares? I am married so I leave judging women to guys who
    are not that lucky .

Leave a Comment