≡ Menu

Czech president Klaus is ‘stealing’ a pen :) / Vaclav Klaus ‘krade’ pero :)

I am sure you have already seen this video but if you haven’t it is a must (video is attached below). Vaclav Klaus, the Czech president, was caught ‘stealing’ a pen during a presidential meeting in Chile. Some viewers have become really angry seeing this movie, thinking that he is stealing the pen for real, which he is not. “It was a routine pen with a logo of Chile which is given to every president when he comes to visit.”, explains Radim Ochvat, president’s spokesman.

Since the video became viral, the Prague Castle is now receiving thousands of new pens from people to ‘make sure he has something to write with’ and does not have to ‘steal’ other people’s pens 🙂

CZ: Jiste uz jste vsichni videli nove video Vaclava Klause pri jeho navsteve v Chile, jak chytre ‘krade’ mistni pero (jestlize ne, je nize uvedene). Video je velmi vtipne, ale bohuzel mnoho lidi to vzalo vazne a opravdu pana Klauze odsuzuji za kradez, coz je samozrejme nesmysl. “Slo o bezne pero s logem statu ci kancelare, ktere dostavaji prezidenti a zaroven clenove delegaci pri statnich navstevach,” rekl serveru Lidovky.cz mluvci prezidenta Radim Ochvat.


Source:
http://www.lidovky.cz/sbirka-pro-klause-hrad-obdrzi-stovky-per-a-tuzek-fue-/ln-media.asp?c=A110412_133234_ln-media_spa

If you liked this post buy me a coffee! (Suggested:$3 a latte $8 for a pound) Thanks!

45 comments… add one
  • Vlastimil April 14, 2011, 12:57 am

    Kdo nekrade, okrada svou rodinu :)) On za to nemuze. Prece jen byl veliky komunista a ti to maji v krvi…
    Ale co, vzal pero …no big deal….ja mam v tasce asi 10 per a nevim , kde jsem to “ukradl” ….a to jsem bydlel v komunismu jen 20 let :))))

  • Posh April 14, 2011, 3:46 am

    Hehe. Those few seconds perfectly sum up Klaun’s economic policy for the past 20 years vole.

  • Joe T. Vosoba April 14, 2011, 7:07 am

    He WAS stealing the pen. No question. Despite his flunky trying to explain it away, just watch how sneaky he does it. First he looks at it casually, then “palms” it under the table, slips it into his pocket under the table, then his “innocent” hand rises again above the table. Not the presentation of a ceremonial gift from Chile.
    Klaus, who flourished under communism, typifies that defect in Czech character (of the last 60 years) where “swiping”, “snatching” — stealing, to be blunt — was acceptable behavior and commonly done. (‘I cheat my family if it don’t’ and ‘it is my government so it is at least partly mine”, etc.). Klaus has shamed and disgraced all Czechs everywhere. He should resign.

  • Tanja April 14, 2011, 8:23 am

    I think he was aware of the fact that the camera is watching him and he played it out to look funny. He has a little dry sense of humor, you know. I don’t believe he was stealing it for one second. Even the worst thief in the world would not be so obvious if that was a case with Klaus.
    But what am I talking about here, I keep forgetting the pen was his! It was given to him!!!! How can one accuse someone of stealing if there was nothing to steal?

  • Eva Z. April 14, 2011, 8:36 am

    Tohle bylo bozi, jak to nenapadne dal dolu, z jedne strany na druhou, vse s usmevem….jakoze vsichni se divaji na oblicej a ne na zbytek :))) Ale jinak samozrejme o nic nejde.

  • Jan Chlumský April 14, 2011, 8:46 am

    Nesmysl? Když šlo o běžný dárek od čilské vlády, proč si ho náš zlodějíček strká do kapsy potajmu jako zloděj a proč si ho nevzal veřejně i s pouzdrem? Místo toho ještě pouzdro nenápadně zavírá, aby nebylo vidět, že ho vyprázdnil. Po podivných machinacích s jeho bytem a prezidentském omilostnění milionáře s konexemi ve vládě na základě mentální neschopnosti mi krádež pera vůbec nepřipadá jako normální akt, jak se to snaží mluvčí presidenta prezentovat. Naopak, zapadá to velice pěkně do mozaiky klausova charakteru. Mrzí mne, že se musím dnes stydět, když se někde provalí, že i já k té české klauzovské pronárodnosti patřím. Děkujeme pane prezidente, to nám ještě k těm našim domácím korupčním skandálům scházelo.

  • Vlastimil April 14, 2011, 9:31 am

    Ano, take me napadlo, proc si strka pero do kapsy, prece jen si muze perem zamazat drahy oblek..
    Prave proto to pero je v pouzdru….Take jsem si vsiml, ze to pouzdro zavira , aby nebylo videt, ze to vytuneloval. Ja osobne, kdyz dostanu neco v pouzdre, tak si vezmu i pouzdro….. 😉 Jinak jde jen o pero,
    a kdyz pan president treba ma vyschle pero, tak se ohlizel po novejsi modelu 🙂 Nedelal bych z toho ale nejakou aferu, chtel bych aby se to zatutlalo. Jak muzu kolegum vysvetlit, ze jde jen o cesky svetoznamy humor?

  • Eva Z. April 14, 2011, 9:52 am

    No to je fakt, mel to vzit i s pouzdrem. A mohl pockat az domluvi a odchazi, a ne tak uprostred, no ne? Fakt to udelal blbe a nebo to bylo opravdu jako joke.

  • Vlastimil April 14, 2011, 10:58 am

    Tenhle vtip se objevil v Cesku: “O pero se postarala neviditelna ruka trhu” 😀

  • Vlastimil April 14, 2011, 11:00 am

    Evo, mas pravdu, udelal nam proste ostudu. Krast se musi umet.

  • Posh April 14, 2011, 11:11 am

    Jasne Honza ma pravdu. Klaus ma duch jenom za prachy (“Neznam spinavy penize”, napriklad) a materialismus. On povzbuzoval jenom chtivost mezi Cesky lidi (“My budeme jako Svycarsko!”) a bohoozel 50% uz veri. To je velmi smutny. Urcite ten klip neni Klaun dela vtip- to je bullshit objasnění – ten vtip je na Klaun a jeho klaunský arogance.

  • Joe T. Vosoba April 14, 2011, 1:05 pm

    Tanja, how do you kow the pen was given to him? Because one of his flunkies said so, in an attempt to cover up the theft? If it was a presentation gift, why slip it out of the box,sneak it into your pocket, then handle and close the empty box? I am afraid you political views may color your judgment about Klepto Klaus. Could you imagine Vaclav Havel doing that? President Masaryk? Benes? Vostudu !

  • Mana April 14, 2011, 1:57 pm

    Tak vazeni pratele vase komentare me opravdu dojali. Znate nekdo prislovi at hodi kamenem ten kdo je bez viny? Vy veru Cechy opravdu nezaprete. Probirat cizi trable to vam jde nejlip. Ostudou naseho naroda jste akorat vy, protoze se ani za svuj narod nedokazete postavit.
    A mimochodem pan prezident si muze dovolit “klaunskou aroganci”. Ktery z vas se muze pochlubit vysoko-skolskym titulem, postgradualem, pusobenim na vysokych skolach v USA, Italii, 50ti cestnymi rady a publikovanim 20 knih. Mohla bych pokracovat ve vyctu ale nebudu ztracet cas a prejdu k zaveru. Pana Klause si velice vazim. A na otazku jestli ukradl pero nebo ne vam odpovim velice jednoduse. Neukradl a tak jak rekla Tanja, jak muze byt nekdo obvineny z kradeze, kdyz neni co ukrast?
    A jeste jedna vec mi lezi na srdci, pro vas kdo tak barevne vylicili pusobeni Vaclava Klause v politice, pratele kdo nic nedela nic nepokazi. S pozdravem Vase Mana

  • Tanja April 14, 2011, 3:28 pm

    Joe, I just don’t believe he stole the pen – that’s ridiculous.

    By the way, you said:

    Klaus, who flourished under communism, typifies that defect in Czech character (of the last 60 years) where “swiping”, “snatching” — stealing, to be blunt — was acceptable behavior and commonly done.

    Can you point me to some trusted resources where I can read for myself what a terrible person he is?
    I have not lived in the Czech Republic for 13 years so I do not follow every single step of his political moves but I know enough to conclude that he is a respectable and a very smart person. And as Mana said he is our president so we should respect him.

    But Joe, you can still prove me wrong if you find some trusted sources which claim that he indeed flourished under communism and he truly is a terrible person who steals wherever and whenever he can.

  • Vlastimil April 14, 2011, 3:51 pm

    Mana, tak to shrnu, uz drive jsem vedel, ze Klaus je komunisticky zmetek. To neznamena, ze neni vzdelany. V mem zivote jsem poznal hodne velice vzdelanych spatnych lidi (delam ve financich 🙂 takze vim ).
    Je to oportunista …radsi nebudu pokracovat, chystam se zrovna veceret 😉

  • Vlastimil April 14, 2011, 3:53 pm

    Mana, velice si vazim tveho nazoru a velice s nim nesouhlasim

  • Vlastimil April 14, 2011, 3:55 pm

    Tanja, you are good 😀 . Your ratings are going thru roof :))

  • Vlastimil April 14, 2011, 4:00 pm

    Tanja, I want to make sure we understand each other …. Vaclav Klaun is not my president…. My president is Barack Hussein Obama II. Our Barack at least does not steal pens, he has bigger ambitions 🙂

  • Vlastimil April 14, 2011, 4:04 pm

    Mana, a ten kamen jsem zkousel vyhodit…..rozbil jsem okno nejakeho supermarketu a policajti (obycejne nejsou to ti nejchytrejsi) nemohli pochopit, ze jsem rozhazoval kameni, abych dokazal svou vinu 😉
    Rekl jsem jim, ze mi to rekla Mana, oni mi rekli, abych na Internet moc nechodil, ze pry tam jsou vselijaci 😉

  • Jan Chlumský April 14, 2011, 4:32 pm

    Tak si děvčata počtěte o našem inteligentovi Klausovi, když ho tak zbožňujete. Ano, je to nepoctivý zmetek s temnou minulostí a tituly nasekanými ponejvíce za komunistů. Dnes je každý u nás doma doktorem, inženýrem a advokátem. Však s Plzeňskou faculty of law to již prasklo. Doporučuji také poslat svou email adresu nějakému panu Šináglovi jan@sinagl.cz , v jehož fejetonech a newslwtrs se poučíte co se doma děje. Je am možno číst a najít plno věcí o nichž málokdo venku něco ví. Ahoj. Honza Chlumský.

    Málokdo z dějin naších presidentů je zahalen tolika tajemstvími a neprůhlednostmi jako Václav Klaus. Tak např. o T. G. Masarykovi, Edvardu Benešovi a Václavu Havlovi byla tu i v zahraničí napsána celá řada zajímavých monografií. V tomto směru o Klausovi neexistuje nic.
    Vycházely a vycházejí jakési publicistické náznaky, které spíše jakoby odváděly pozornost než, aby se daly hodnotit jako klasická monografie. V zahraničí ho ignorují definitivně. Nevzpomínám si, že by o něm byla za posledních pět let v Evropě nebo v USA jakákoli vážná knižně-publicistická zmínka. V SRN získal medaile “Konrada Adenauera“ a “Ludwiga Erharda“. Netrvalo ovšem dlouho a obě instituce ho prý vyzvali, aby vyznamenání vrátil. Mluvil jsem s ním v Táboře celkem třikrát. Jakmile jsem se chtěl dozvědět něco z jeho minulosti, okamžitě rozhovor přerušil, obrátil se ke mně zády a beze slova odešel. Naposledy jsme si vyměnili knihy. On my dal jeho “Modrá, nikoli zelená planeta“ a já jemu mojí “Otec německého hospodářského zázraku – Ludwig Erhard“ (II. vydání). Tvrdil, že se o Erhardovo “sociální tržní hospodářství“ velice zajímá. Knihu prý přečte jedním dechem a nechá mi vědět, co si o obsahu myslí. Nevím jak dlouho u něho ten “jeden dech“ trvá, ale už je to víc než půl roku a Klaus zarytě mlčí.
    Kdo je tedy Václav Klaus? Proč o své minulosti nechce mluvit? Koho máme vlastně tím pádem za presidenta, když o něm nic nevíme? Kdo má přeci čisté svědomí, nepotřebuje mít strach z toho, aby něco na sebe neprozradil! Jistý autor Dr. Ladislav Andrey podává impozantní svědectví (NN, čís. 12/1996):
    Tak pěkně po pořádku. V. Klaus se narodil za války (1941) v Praze, i když rodina pochází z Haliče a jak už to bývá, ve vhodnou dobu si změnila jméno z Pružinskyj na Klaus. Vždyť na to má každý právo. Dá se říct, že V. Klaus pochází z komunistické rodiny. Oba rodiče byli a zůstali členy matičky státostrany. Podobně je to i u jeho manželky Lívie, rozené Mištinové, která pochází z Oravy na Slovensku a div se světe, i paní Lívie má stejné ultra-komunistické rodinné zázemí….V. Klaus se opakovaně hlásil do KSČ, ale měl tu nevídanou smůlu, komunisté jeho žádost opakovaně zamítli…
    Je známo, že V. Klaus byl vzorným pionýrem a jako jediný z třídy si pořídil hedvábný pionýrský šátek… Po ukončení vysoce prominentní VŠE v Praze, fakulty zahraničního obchodu, kde se seznamuje s budoucí manželkou Lívií, nastupuje aspiranturu v Ekonomickém ústavu ČSAV. To bylo tehdy určeno jen těm nejvybranějším z nejvybranějších komunistických nebo špionážních kádrů elitní tzv. vědecko-technické rozvědky, řízené přímo ruskými tajnými službami KGB nebo GRU. Václava Klause CSc. práce, opěvující údajně socialismus a RVHP, se bohužel z knihovny VŠE ztratila po listopadu 1989…I přes neúspěch se vstupováním do KSČ stane se V. Klaus nomenklaturním kádrem KSČ v Praze. Pak teprve může absolvovat dlouhodobé studijní pobyty v kapitalistickém zahraničí, například v Itálii a později dokonce v USA… Do roku 1971 je V. Klaus v EÚ ČSAV… Celkem včas, už v roce 1987, nastupuje V. Klaus do známého „prognosťáku“, kde se předsedovi okupantské prosovětské vlády, Lubomíru Štrougalovi, podařilo shromáždit další nomenklaturní kádry, a to až do úrovně ÚV KSČ… Není zde prostor na pikantní historky, jako jsou třeba spekulace o sexuální orientaci Václava Klause, ale alespoň jednu, jak se například opatrný a duchem malý Václav Klaus bál podepsat dokonce i zcela neškodnou petici „Několik vět“, a to v době, kdy bylo díky rychlému vývoji v SSSR všem jasné, že žádné sankce za to nehrozí. Zde V. Klaus potkává svého dvojníka, elitního agenta KGB a StB, Karla Kochera, který byl v USA odsouzen za špionáž…Na první pohled zajímavá a veselá společnost.
    …Deník „Denní telegraf “, přinesl 7.června 1995 zprávu s titulkem: “Premiér obhajoval habilitační práci“…Přítomní odborníci hodnotili práci jako vysoce nadprůměrnou…Čeho moc, toho příliš. Rozhodl jsem se proto čistě demokraticky, že se s tak velevýznamným dílem ekonomickým blíže seznámím…Avšak to, že docent je především pedagogická hodnost, která se uděluje po minimálně 1000 hodinách přednášek, jaksi všem uniklo. Výjimky přece musí být…Ono se to dokonce nedělalo ani za vrcholného komunizmu. Bilak i Jakeš získali známý RSDr. po dlouhém večerním studiu, ale na docenta si nikdo z nich ani netroufl. A co už titul profesora? Udělení profesury V. Klausovi je proto výsměchem a urážkou zakřiknuté akademické obce ČR, mlčící už po generace ke každému bezpráví.
    …V loni (1995) jsem se vypravil na pražský Žižkov, na VŠE, abych se osobně do habilitační práce profesora Klause podíval. A ejhle! V knihovně se dozvím, že práce tam není. Ptám se také na CSc práci V. Klause a dostanu stejnou odpověď. Práce se v knihovně nevyskytuje.
    V ten samý den se ještě pro úplnost vypravím na Smetanovo nábřeží v Praze na fakultu sociálních věd UK, ale běda. Docentská práce V. Klause se zde taky nevyskytuje… Chodím po všech možných i nemožných knihovnách, katedrách…Po dlouhém hledání narazím na slušné lidi. Dlouho se mne vyptávají odkud jsem, co dělám a proč mne práce zajímá. Když všechno objasním, že jsem z Akademie věd…a čistě z profesionálních důvodů bych si v práci rád zalistoval, řeknou mi, abych trochu počkal. Prý jsem první, kdo o práci projevil zájem.
    Po několika dlouhých minutách čekání, držím v ruce v obyčejných černých deskách svázanou „habilitační práci“ pana premiéra. Je mi umožněno práci jenom prolistovat na místě, bojí se, aby to někdo neviděl. Udělat xeroxové kopie mi není umožněno. Listuji v práci důsledně a dělám si poznámky. Zde je výsledek:
    Práce nese úplně jiný název než jaký měla profesorská přednáška V. Klause… A dále zjišťuji, že pan premiér měl málo času na napsání vlastní práce, protože práce kromě krátkého úvodu obsahuje jenom xeroxové kopie osmi vybraných článků, resp. pamfletů, publikovaných i nepublikovaných od roku 1987 do roku 1989… Je zajímavé, že V. Klaus necituje společnou práci s D. Třískou (kromě toho, že byl významným agentem StB, byl také náměstkem ministra financí V. Klause…)… Dále jsou připojeny pamflety č.7 a č. 8, které pravděpodobně nebyly nikde publikovány… Shrnuto a podtrženo, „profesorská práce“ pana premiéra se hodnotí sama. Neobsahuje jediný článek publikovaný byť i v hluboce podprůměrném zahraničním ekonomickém periodiku. A to je na profesorskou práci zatraceně málo. Jen kvůli úplnosti poznamenejme, že „profesorem by se měla stát osobnost vědy, která prosadila vlastní vědecký směr ve světě a vychovala svoji odbornou školu doma“. Nic z toho novopečený profesor Klaus ani na hony vzdáleně nenaplňuje…Nemá smysl diskutovat o prázdné nadutosti, resp. až podivné duševní aroganci profesora Klause…Není zde také místa na trapnosti v pozadí udělení Erhardovy…ceny V. Klausovi…Dikce ceny byla změněna z původního „za výjmečné zásluhy o ekonomický rozvoj a transformaci československé ekonomiky“ na cenu za „ekonomickou publicistiku“ jako přímá reakce na protestní dopisy vedení Erhardovy nadace.
    (Citát je zkrácenou verzí z NN, čís. 12/1996)
    Na výše uvedenou deskripci Dr. Ladislava Andreye bych reagoval haškovsky (viz rozhovor Švejka s Bretschneiderem): „Kdyby z toho byla jenom polovina pravda, stačilo by to, aby měl vostudu na celej život!“

  • Vlastimil April 14, 2011, 6:14 pm

    Jane, me by nevadilo, ze je Ukrajinec, moje manzelka je Ruska, me proste vadi jeho povaha a moralka ( vi on vubec, co to je?) .

  • Tanja April 14, 2011, 8:56 pm

    Honzo, diky za rozsahly a velmi zajimavy koment. Akorat nevim, jestli jsou to tvoje slova nebo slova pana Sinagla?

    Je pravda, ze je dosti podezrele, ze v mladi mohl vystudovat vysokou skolu a pak jeste prodelat dve staze v Italli a pak v USA (!!) – to souhlasi s informacemi na wikipedii (http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Klaus). A take je podivne, ze se bal podepsat petici ‘Nekolik vet’.

    Kde jsi nasel informace ze:
    – ho KSCM nejdriv zamitla? A proc?
    – Vaclavova CSc prace se vytratila z knihovny po 1989?

    Jedno se ale musi uznat:
    – je to dobry ekonom
    – a souhlasim s nim ze ‘global warming’ je naprosty nesmysl – tedy alespon jak to podavaji liberalni media. Sama jsem to studovala ve skole (obor ‘terrestrial ecology’) a jeho informace jsou pravdive.

  • Marika April 14, 2011, 9:01 pm

    I don’t believe Klaus stole the pen. He is too smart to do something so foolish. I think he just wanted to see the reaction:)

  • Tanja April 14, 2011, 9:13 pm

    I agree with Marika!

  • Vlastimil April 15, 2011, 6:09 am

    When I will become president, I will punch somebody in the face….For fun. To se the reaction ….

  • Vlastimil April 15, 2011, 6:10 am

    I think Vaclav Klaun should resign.

  • Marika April 15, 2011, 6:45 am

    Vlastimil talk is cheap:) it will be fun to see you in action!

  • Jan Chlumský April 15, 2011, 7:06 am

    Marika. Very funny way to joke with reputation of the whole Czech nation. West media already talk and joke about it. Do not overestimate his inteligence. Inside of his shell he is a small oportunist and cheat. He got elected by cheating. Should you want more, research the subject or consult pages http://www.sinagl.cz/
    With you Tania, I agree only on the subject of global warming. Good econom? He was the one who by the privatizace triggered the biggest tunelovani in Czech history and he is responsible for letting ex-communists, dnešní podnikatele rozkrást vse co v Cesku tehdy bylo.

  • Posh April 15, 2011, 9:35 am

    Hehe 🙂 The world had never heard of him before his visit to Chile, but they have now!

    Seriously, re. Tanja who wrote, “… as Mana said he is our president so we should respect him.” Would you say this, for example, to the Libyan people about their president, the Syrians, Egyptians, Yemenis, Shia Bahrainis, or ex-Yugoslavs about Milosevic? And how about telling all those nationalities in the former Soviet Union they should shut up and respect Stalin because he’s the leader. The Jews in Hitler’s Germany? … ad infinitum.

    The Czech Republic has freedom of speech now – something that Klaun would truly love to get rid of.

  • Vlastimil April 15, 2011, 9:40 am

    Marika, I will become a YouTube Celebrity overnight 🙂

  • Vlastimil April 15, 2011, 9:42 am

    Yes, I wanted to write something simmilar to what Jan wote …..

  • Tanja April 15, 2011, 5:48 pm

    Good Point, Posh.

  • Jan Chlumský April 17, 2011, 1:03 pm

    Copíruji, beze slov…

    …. “Jedna irská kolegyně si okamžitě vybavila zvláštní příhodu, která se jí stala, když během jednoho banketu seděla vedle Klause. Odložila si na stůl vedle něj pár rukavic a náhle si všimla, že Klaus po nich sahá. ‘Pane Klausi, proč jste mi sebral rukavice?’, prohlásila co nejduchaplněji poté, co rukavice zmizely,” vzpomíná novinář. Klaus prý rukavice vrátil a na omluvu prý zamumlal něco o vkusu své ženy.

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/obycejna-propiska-v-klausove-kapse-skoncilo-pero-s-polodrahokamy-p95-/zahranicni.asp?c=A110414_113035_zahranicni_aha

  • Tanja April 17, 2011, 2:59 pm

    Ale take je v tom clanku napsane:

    ” Podle listu The Guardian je inkriminovaná psací potřeba ceremoniálním perem vykládaným polodrahokamy lapis lazuli, které se těží v chilských Andách a jsou ceněny pro svoji výraznou modrou barvu. Mluvčí chilského prezidenta uvedl, že oficiální hosté si mohou protokolární pero nechat na památku.”

    — takze pripad je uzavreny, Klaus propisku neukradl.

  • Vlastimil April 17, 2011, 5:00 pm

    Tanja, oni mu to pero nemohli darovat, kdyz to ukradl, doufam, ale ze mu darovali pouzdro…Jestli ne, tak je to jasne…jestli ano, tak si aspon Vaclav nemusi hrat s perem v kapse 🙂 a muze si ho hezky polozit do pouzdra….

  • Jan Chlumský April 19, 2011, 9:00 pm

    Ve videozáznamu Klaus tvrdí, že pero byla jen obyčejná propiska. Tím jen přilévá olej do ohně a dokazuje že lže, protože se pak prošvihlo, že to bylo uměleckě dílo s polodrahokamy. Pan president prostě zapomíná, že lež má krátké nohy.

    Z komentářů ke Klausovi na Internetu:

    JE TO JEŠTĚ HORŠÍ! a tak by o tom měla informovat I zahraniční média. Jak uvedla Nora Fridrichová (ČT): „Klaus žádnou smlouvu u tohoto stolu nepodepisoval (to bylo pero po knížeti, který těsně předtím podepsal smlouvu o cestovním ruchu), Klaus u toho stolu jen seděl na TK. Nic nepodepisoval, pero nevrátil.“ Nebo-li, Klaus to pero neměl vůbec brát do ruky, podle zvyklostí to pero měl dostat ten host ze zahraničí, který tu kterou konkrétní smlouvu zrovna podepisuje a bývá mu většinou, ale AŽ PO skončení akce darováno. Tedy Klaus ukradl pero, které měl dostat kníže. Sebral ho dřív, aby ho nemohl dostat Swarzenberg.

    Tomáš, 14.4.2011

    * * *

    Pane presidente, co se týče Vašich postojů za posledních několik málo let si myslím, že jste prokázal velmi pevný postoj ke všem druhům aktivních přístupů týkajících se výkonných a tajných složek MV. Pohrdáte veřejným míněním 3/4 občanů, kteří nebanalizují mezinárodní ostudu, jako je krádež v přímém přenosu. Panelákový president se nemůže zapřít stejně jako poslední volba presidenta plná intrik (patrony atp). MV a přisluhovači ve všech formách infiltrovaných do celé společnosti Vám totiž kryjí – viditelně dnes už směšným způsobem záda, kdy tzv. veřejné mínění, vybraní všehoschopní mediální ekvilibristé slova I písma, Vám zametají již léta špinavou cestu. Nikdy by klíčoví průmyslníci a občané vychovaní v Masarykovském duchu z doby předválečné či řádoví občané, se neponížili k tak odporné krádeži jako Vy. Je třeba připomenout volbu padoucha naší historie, kdy jste získal čestné druhé místo hned za Gottvaldem a tudíž nejvyšší žijící. Pohrdáte ústavním právem, občany a měl by jste opustit nejvyšší státnickou funkci a neohánět se Vaší nezbytností, které věří již jen Vaše okolí.

    Pavel Šenkyřík, 12.4.2011

    A abych nepochyboval jen o panu Klausovi, silně doporučuji přečíst si článek o nepošimnuté knize Bouře , http://www.sinagl.cz/domaci-zpravodajstvi/pripad-nepovsimnute-knihy-boure-prinese-dalsi-bouri.html ,v níž americký autor Paul Polanský předkládá dokumenty o minulost našeho ex-presidenta Václava Havla a rodiny Schwanzenbergů, jejich spolupráci s Nacisty, komu patřil pražský Barrandov, jak se stal majetkem Havlovy rodiny a jak velice spřáhlá tato rodina byla s říšským protektorem Reinhardem Heydrychem, který našeho Vašíka Pašíka Lásku Pravdu houpal na kolenou a s ním se fotografoval… A plno jiných, velice zajímavých věcí. Dříve, než nostalgicky zavzdycháme nad naší rodnou zemí, je třeba se nestranně pdívat na velice neslavné skutečnosti, o nichž se doma raději veřejně nemluví, a které se jen potichu zametají pod koberec… Protože tyto skutečnosti patří k naší České vlasti možná i víc než to plzeňské a vepřo-knedlo-zelo. Každopádně buďmež rádi, že již nežijeme v té nenormální zemi, a že se nás případy Havlů, Klausů a mnoha dalších již tak moc netýkají. Je třeba si ale uvědomit, že je doma hodně vysoce pstavených lidí s hromadami másla na hlavách a tito lidé se zuby nehty drží co nejvýše na společenském žebříčku ze strachu, aby se jim to máslo nerozpustilo. A za ně se obyčejní lidé jako já musí stydět. Honza Chlumský.

  • M IROSLAVA KALIKOVA April 20, 2011, 1:26 pm

    Je mi lito,podle mne je to neomluvitelne.

  • Posh April 20, 2011, 2:58 pm

    One friend in Czecho told me that he has brought “disgrace” on every Czech, and another described him as ‘Satan Klaus’.

  • Jan Chlumský April 20, 2011, 4:12 pm

    He should resign. Bohužel Klaus má takovou hroší kůži, že to neudělá… Mrzí mne, že jak jsem viděl, Tanja byla v sedmém nebi, když se s ní vyfotografoval, a ten čípák jí pak takhle vypeče. Jo, ti mladí co neprošli tvrdým komunizmem se holt nechají lehce opipkat. Bohužel Táňo, Vaše generace teď přišla k vládnutí v Česku a jelikož jí ta krutá experience s komunizmem schází, uchyluje se k liberálnímu stylu myšlení, humálně odpouští grázlům, dává jim lehké rozsudky a podle toho také celé Česko doma morálně vypadá. Ničemové té jejich neědomosti zneužívají a dožívají si spokojeně své živůtky na penzích a o svých zločinech mlčí. Když se podívám na video oslav Gotwaldových narozenin na Olšanech, tak je mi z těch mladých doma úzko. Oslavují vraha a nic o něm neví. A nejhorší je, že nikdo z celého Česka jim kromě toho Šinágla v pozadí v jejich poblázněnosti nebrání. Není to na zvracení? Tolika politických vězňů popravených, umlácených v lágrech, utýraných a zmrzačených i s rodinami, a jejich vrazi a zabijácká kápa z komunistických kriminálů si chodí volně mezi lidmi a nikomu to doma nevadí… Na jiném videu je zachyceno zatčení pana Fialy, vedoucího protipolitického vězně, za bílého dne bandou mladých podomků v džínách, vedených soudružkou vrchní policajtkou, která místo aby zatýkanému řekla za co ho cpou do auta, prohlašuje, že ona je dělnického původu… Zní to srandovně, když jí scénu filmující Šinágl říká, že to by jí mohlo být co platné před 20 lety, ale sranda to vůbec není. Pan Fiala je zavřený v kriminálu, jedná se s ním jako s kriminálníkem a on dodnes neví ani z čeho je obviněn, jen tuší, že se mu komunistická justice mstí za to, že vyhrál humanitní soud u Evropského soudu. Nikdo ho nevyslýchá, nic se nevyšetřuje, media mlčí a on sedí… Vypadá to na dobu fašistů nebo komunistů před sametem, ale je to v dnešní přítomné době. Samozřejmě pan Klaus o to nic neví a ani nechce vědět, protože je jedním z nich.

  • Vlastimil April 20, 2011, 4:40 pm

    Vašíkovi Pašíkovi bych nevycital toho Heydricha (nevim jak se ten holomek pise)…
    Prece byl male dite, a ty hakove krize byly docela esteticky hezke

  • Tanja April 20, 2011, 9:24 pm

    Honzo, ja jsem byla stastna, ze se fotim s ceskym presidentem, at je to Klaus nebo treba Havel. Je to pro obycejneho cloveka proste pocta.
    Ja osobne moc liberarni nejsem. Komunistum bych po 1989 taky nic neodpustila, vsichni by si to meli pekne odpykat na par desitek let ve vezeni. Skoda, ze nemame trest smrti, protoze nekolik by si ho urcite zaslouzilo.
    Jeste neco: jestli se nepletu, tak Havel byl za jeho vlady vic liberarni nez Klaus! Porad poustel vezne z vezeni….ja ho mam rada, ale on je spis zamareny na to umeni (divadlo, knizky) nez na politiku.

  • Jan Chlumský April 21, 2011, 1:26 am

    Táňo já vím, však Ti nic nevyšítám. Cítíš správně a já jsem rád, že jsme na stejné polokouli. Však já mám také syna, který plný elánu po 15 letech žití v Kanadě odjel domů volit ve svobodných volbách a budovat nové zdravé Česko, a teď se tam s rodinou brodí tím, co jim tam Vašek Havlů během svého kralování ukuchtil. Já jsem v 90. roce, když do Kanady Havel přiletěl, jel do Ottawy mu potřást rukou. A po přečtení jeho Novoročního projevu, kde se v té rozvířené době přirovnával ke Sv. Václavovi, který z hory Blaníku v čele blanických rytířů přijel osvobodit Český národ, jsem měl slzy v očích. Jenže co se dělo v následujících letech, kdy si do vlády vzal ty největší komunistické parchanty a ignoroval lidi, které tito zmetci drželi a bili v kriminálech, a propustil na amnestii plno opravdových kriminálníků a vrahů (nejspíš kvůli odsouzenému synu příbuzné paní Čáslavské), a humálně všem komunistům odpustil, protože toho na něj moc věděli, mne hrozně rychle vyléčilo. Mám tu pár oteřených dopisů od politických vězňů, kteří mu jeho hloupé odpouštění a tlustou čáru za minulostí vyčítali, a kteří se nikdy od něho odpovědí nedočkali. Dnes se schovává za svého sekretáře pana Hladíka, který dopisy filtruje a ty které útočí na Havlovo svědomí a jsou Havlovi nepohodlné, prostě hází do koše. Však jsem si s panem Hladíkem také dopisoval a vím, jak nedobrý dojem na mne udělal. Víš, já tady měl plno ex-politických vězňů kamarádů, z nichž jsem cítil tu spravedlivou nenávist ke všemu, co komunizmem jen zavánělo a tu jejich nezměrnou touhu po spravedlnosti, které se do svých úmrtí nikdy nedočkali. Já byl mladý blbeček, kterého zajímala muzika, melouchy, tramping, holky, motorka, a o tom, v čem jsem žil jsem neměl ponětí. Komunistické přetvařovačky jsem bral jako všichni mého věku jako srandu. Z nucených prvomájových průvodů jsme utíkali po ohlášení prezence kolikrát i s praporem, a měli jsme z toho legraci. Přituhovat nám začalo až když jsme začali mít rodiny a soudruzi z ústředí tlačili na naše jimi předpokládané členství v KSČ, kterého jsem byl díky odchodu na Západ ušetřen. Jenže pro ty, kteří umírali na leukemii nucenou těžbou radioaktivního uranu pro Rusáky, jejichž děti nesměly do škol a manželky žily samy s děmi bez jakékoliv pomoci, to sranda nebyla. A až teprve po 68. roce, tady v Kanadě, jsem otevíral oči a učil se, v čem nás ta komunistická holota nutila žít, aniž by nám nechala nahlédnout do zákulisí toho všeho. A až tady jsem ztvrdnul a nemám respekt k nikomu, kdo se přetvařuje a lže, i kdyby to ten Sv. Václav byl osobně. Ahoj a měj se… Honza.

  • Vlastimil April 21, 2011, 7:20 am

    Ja pana Veskrnu moc v lasce nemam.

  • Vlastimil April 21, 2011, 7:41 am

    Ja jsem z 1. Maje neutikal. nikdy jsem tam nechodil….Bylo tam moc lidi a pivo rozredene a horke parky studene. Za trest me nevzali do strany. Oznamili mi, ze jsem tam nezadouci….a ja mlcel a tvaril jsem se strasne nestastne. Vubec byla to zkurvena doba a zkurveni lidi. Dokonce mi rodice si stezovali an sovetskem velvyslanectvi v Praze na mou manzelku , ktera byla tehdy obcanka milovaneho SSSSSSSSSSR, ze se chova nevhodne coby sovetsky obcan a ze jeji chovani je anti-komunisticke. Nezazil jsem osobne fyzicky terror , ale psychicky terror byl na dennim poradku…. Asi pred 5 lety jsem zadal na ceske ambasade v New Yorku o obnoveni pasu….A z jednani tech uredniku jsem citil, ze psychicky terror je porad nazivu….Pas mi neobnovili , protoze nad prijmenim Adamovsky jsem zapomel napsat carku nad “y”.
    Pak jsem jim musel zadost poslat znova, ale zadost byla zamitnuta , protoze moje brada byla na fotce o milimetr delsi nez by mela byt… Podobne prokotiny si vymysleli s pasy mych deti. Byl jsem tak nastvany, ze jsem jsem jeste platne pasy chtel roztrhat a spalit. A pak mi doslo, ze mi je neposlali zpatky, platne nase pasy byly zabaveny jako neplatne. Nikomu jsem nic neudelal, ani jednoho komunistu jsem nezabil, tak odkud proti me takova nenavist? Dalsi pripad komunisticke zlovule byl, kdyz jsem byl na Czech Independence day street festival v New Yorku, ktere poradalo ceske centrum pred rokem…. Chtel jsem se zajit podivat na zajimavou vystavu. ktera tam zrovna byla, ale Ceske kulturni centrum, v dobe, kdy tam byl vedle Cesky festival, byl zavreny pro verejnost , protoze vevnitr se chlastalo……Vedi cesti danovi poplatnici, proc jsou v Ceske doline tak vysoke dane? Protoze to ceska elita prochlasta a promrha …..

Leave a Comment