≡ Menu

‘A Total Slap In The Face’ / ‘Facka pesti pres celou hubu’

face punch flickr imageMy dad sent me a Czech newspaper essay that falls right into our political discussion about the troubled anti-missile defense shield we have been having. The author, Vaclav Vlk, named it ‘A Total Slap In the Face’ and I found his words quite intriguing. In order to share this article with the non-Czech speakers I translated parts that resonated with me the most (I apologize I could not translate the whole thing but it is really quite long). Here it is:

CZ: Muj tata mi vcera poslal dosti zajimavy clanek na tema protiraketove radarove zakladny, o ktere jsme tu pred par dny diskutovali. Clanek pochazi z Neviditelneho psa (autorem je Vaclav Vlk) a jelikoz kazdy odstavec ma v sobe neco velmi podstatneho, nemela jsem to srdce ho ‘okrohouhat’ (tedy spise zeditovat) a je tu tedy cely, od zacatku az do konce. Jmenuje se vhodne “Facka pesti pres Celou hubu”:

A Total Slap In The Face

‘What Obama did with the anti-missile defense shield is just a softer version of the Munich Agreement where the Czechs end up being the bait for the bigger fish. Or one can compare it to 1945 (5th of May) when the Czechoslovak Socialistic Republic was left out for grabs by the Soviets. In other words, if we give Russians what they want (i.e. no anti-missile defense shield in Czech or Poland) that in turn will keep them quiet for a while.

The shield was supposed to be an unofficial anchor against further Russian influence over Europe – everyone knows that. Now it looks like Obama slapped us around in public – and without warnings – so that Putin gives him approving pet on the head. Is this supposed to be the new moral leader of the free world???

Everybody keeps repeating that one has to communicate with Russia. Of course we have to communicate with them but communicate and act, not sheepishly hide in the bushes. If someone kisses someone’s behind that is not a communicating. If you think that Moscow believes in these multicultural idealizations and other political senseless piffle then you behave like those politicians who believed Hitler wanted only “peace” and righteousness.

During his visit to Prague Obama gave a speech to the Czech public where he talked in a dramatic tone about how he understands us and how he won’t ever leave us. He sounded like the new Saint Wenceslas! Well, it is clear now that Obama lied. He threw us under the trampling feet of Russia.

Obama’s decision also reveals the sad fact  that the advisers he is surrounded with have no clue about about Europe, especially the Eastern part of it. It has been known for a while that Obama is not a very big intellectual but more of a pretty commercial. But the fact that he chose to tell Poland that the US chooses Russia over them on the day of their 70th  anniversary of the Russian occupation, that is not just dumb but also rude.

The fact that we got deserted and left out in the wilderness has happened many times in the history of the Czech nation. But we are still alive. We have seen many of such ‘Obamas’ and we have survived them all…’

POLITIKA: Facka pěstí přes celou hubu (autor: Vaclav Vlk)

21. září 2009
Tak jsme jako kluci říkali tomu, když ji někdo druhému natáhnul nejdřív dlaní zprava a pak hřbetem ruky zleva . Přes hubu. Rána jak z děla, dotyčný po ní vždycky na nějakou dobu ztratil „glanc”.

No a teďka jsme takového facáka dostali my. Od momentálně „nejsilnějšího kluka ze třídy”, tedy od USA. Potažmo od BarackaHusseina Obamy.

První dojem je, že to, co předvedl Obama s radarem, je jen nová měkčí varianta hry na Mnichov, kterou hráli pánovéDaladier. Ti taky měli plnou hubu „reálné politiky”, vysokých ideálů a nutnosti zachovat mír. A vzaduprobleskovala tichá myšlenka, že „když na to nemáme peníze a sílu (porazit agresivního soupeře), tak se nedá nic dělat a musíme někoho obětovat”. A navíc, lidi nám to spolknou, co je jim i nám do nějakých východních Evropanů. Které, jak pravili tehdá, nikdo nezná a dneska praví, že berou našim „instalatérům” obživu. Chamberlain a

Ukazuje se, že ze skupiny lidí kolem Obamy skutečně nikdo nemá o Evropě, najmě o té východní, ani páru. Že Obama neníjen reklamní bublina vytvořená píáristy, se zdá být jasné už delší dobu. Ale že by byl on a jeho poradci takoví tupci, aby si nezjistil ani to, že si za datum, kdy sdělí Polákům, aby se šli „vycpat” a že jsou jim milejší Rusové, vyberou zrovna den 70. výročí ruské okupace Polska, to není jen neomalenost a hloupost. To už je chucpe. žádný myslitel, ale spíš

Ofšem, jak dodávají všichni levicoví intoši, Poláci i my si zato můžeme vlastně sami. Neb jsme nebyli jako jeden muž tvrdě naní se nechali zmanipulovat ruskou rozvědkou a propagandou. No, já si myslím, že by měl radar v Česku být, ale že ausgerechnet nejlepší místo je u Plzně, o tom mám vážné pochyby.. straně USA a radaru, a někteří si dokonce dovolili pochybovat a ji

Navíc jaksi dumající intelektuálové neberou v úvahu že druhá strana -agresor, což je v tomto případě Rusko – zpracovávalo a mistrně zpracovalo místní i světové mínění v český neprospěch. Ostatně, oni to soudruzi z KGB mimořádně dobře umí od dob pořádání „mírových pochodů” a jiných legrácek.

Takže se mlčí o tom, kdo že vytvořil, zaplatil, zorganizoval za pomoci KSČM, ČSSD, Greenpeace a hnutí Ne základnám uprostřed obou států hlasité „páté kolony”. Takže, praví píšící a mluvící rozumbradové, vždyť ty Češi a Poláci jsou vlastně proti radaru, že jo?!?

Také se ihned po vyhlášení konce radaru v ČR ozvali po celé Evropě a přilehlém okolí hýkalové, jak je to vlastně bezvadné, že to takhle popadlo. Mír bude opět zachován! Jako bych četl noviny z roku 1938! Ještě čekám, že Sarkozy pronese zásadní projev, jakmír pro celou generaci. tohle rozhodnutí zajistí

A stejně jako tehdá mnoho „intošů” bude hledat spásu tu v Říši, .pardon, v Německu, tu v Moskvě a tu ve zpěvu hymny o krásách bezbřehého pacifismu..

Radar ovšem, jak ví každý, kdo má v hlavě aspoň jeden závit, nebyl vlastně vůbec proti ruským raketám. Ale byla to kotva proti pronikání ruského vlivu k nám a vůbec do střední Evropy. Jistě že ne dokonalá, ale aspoň nějaká. Tedy „jistůtka”. To je to, o co vlastně šlo. Ostatní jsou jen kecy. To ví Putin, Obama i Paroubek. Dneska to vypadá tak, že se Obama potentoval jako uličník před vyhrožujícím Putinem a aby se mu vlichotil, tak nám normálně veřejně nafackoval. To je tedy nový a morální „vůdce svobodného světa”???!!!! Fakt jsme se dočkali!

Mimo jiné, takovéhle věci, jako odstoupení od smluv a zvláště vojenských, se připravují dlouho dopředu. Takže žádné výmluvy, že by to nepočkalo pár dní. Mnichov připravovali také nějakou dobu. Pak to spolu pěkně bez nás upekli a Háchu pozvali k Hitlerovi. Ten – tedy Hácha – už se z toho nikdy nevzpamatoval. Teď skončil radar, NATO a USA si padají do náruče. A Klaus údajně pojede za pár dní do Moskvy?! Copak se tam asi dozví? A nesekne to s ním taky? Nevím, nevím, vypadá to, že Hácha byl daleko proti-nacističtější í než Klaus proti-kágébácký.

Takže: dostali jsme veřejně a bez výstrahy nafackováno. A stojíme momentálně v politické evropské aréně jako telata.A ministr zahraničí ČR pak plácá blbosti o česko-americkém kosmonautovi.

To by nám ještě tak chybělo! Nějaký „kapitalistický Remek”. A jak známo, ten byl z hlediska budoucnosti a jako „záplata” naní národa po okupaci ČSR vojsky sovětů platný jak mrtvému zimník. A podobné by to bylo i dnes. Jedině snad že by případně ten nový Remek dostal v budoucí Unii evropských socialistických republik místo v parlamentu. Bezva trafika. nasrá

Mimo přímého amerického politického a diplomatického morálního nafackování jsme se ihned dočkali i doprovodných jevů. Francie, věrna své tradici a dnes už neskrývané nechuti ke všemu východoevropskému, se hlasitě zaradovala. „Naši ruští přátelé to jistě ocení…” jásal směrem k Moskvě Sarky. Možná si Sarkozy myslí, že se jednou dočká místa generálního tajemníka zfinlandizované Evropy, žijící pod „rukavodstvom Maskvy”. Hergot, ten chlap čím dál tím víc připomíná karikaturu Napoleona s morální a duševní kvalitou polosenilního maršála Pétaina po roce 1941.

Barlusconi zase vyhrožuje, že vyhodí všechny, kdo nebudou ve fšem „držet basu” – včetně kámošení s Moskvou – tedy Poláky, Čechy, Iry a možná i Angličany, ze skutečné EU a udělají se se Sarkym pro sebe. Jo a vezmou taky Merkelovou.

Ihned se také snaživě, přímo hujerovsky přihlásil nový šéf NATO. Pan Rasmussen „přivítal toto moudré a zodpovědné rozhodnutí” a nabídl ruku Rusku k otevřené spolupráci. Co tím myslí, se přesně nevyjádřil. Asi až co mu schválí báťuška z Moskvy.

Další začali hned vykládat o tom, že ČR a Polsko nemůže být „nepotopitelnou letadlovou lodí USA”, ale musí se státi aktivním a spolehlivým členem NATO. No, to určitě, celí blahem vedle sebe. Budeme skákat, jak píská Obama, Rasmussen a Sarkozy. V době, kdy je NATO bez peněz, vojáků a silného vedení. Dosavadní vůdce, tedy USA, má v čele Obamu, který, jak se ukazuje, nana Evropou kašle. Takže se to začíná podobat spolku, který je, jak se říká, na dvě věci ….. NATO a

Rozumné a uvážlivé (čti podělané a lakomé) vedení NATO kvůli odporu svých evropských členů nedokázalo nedávno ani zabránit válce v Jugoslávii. Mnoho jejích členů občanskou válku naopak skrytě podporovalo. Že, pánové ve Francii, Vídni a Berlíně?Jistě že taky Rusové, ale ti nejsou v NATO, že. Mírové jednotky NATO nebyly schopny zastavit hromadné vraždění tisíců dětí, žen, raněných, zajatců atd. A místo toho si někteří „hrdinní vojáci” západní Evropy připíjeli s vrahy „na zdraví”. To máme dělat příště i my?!

Sarajevo bylo – ač NATO klidně mohlo zasáhnout – ponecháno jako balkánský Leningrad v obklíčení. Děla se tam za mlčení a netečnosti Evropy strašlivá zvěrstva a diplomati „vyspělých států” se tam jezdili pod ochranou NATO dívat na hladové a vražděné Bosňáky jako do zoologické na zvěř.. Těch keců, co přitom pronesli!! A potom stačilo, aby párkrát zaútočily stíhačky nana kopcích kolem Sarajeva a bylo po obklíčení. A vraždění. srbskou JNA a srbské polovojenské banditské jednotky usídlené

To si pan Rasmussen skutečně myslí, že takovéhle NATO bude na něco? Pod vedením, jak se zdá možná idealistického, ale v praxi naprosto neschopného amerického presidenta? Nasáklého environmentalismem, marxismem a intelektuální hloupostí šířenou od rozežraných levičáků z universit USA? Já bych napsal, na co takové NATO bude, ale smělo by se to číst po 22. hodině.

Taky se ozvali našinci. Například pan Palata v LN (Kůl v plotě). Intelektuální rozcvičkou dochází k závěru, že si prý jako za zrušení radaru a naše předhození Moskvě můžeme sami (v jeho článcích ostatně vždycky za všechno můžou Češi a nebo Slováci), protože u nás více než 50% lidí nechce radar. To se divím, že se nediví, že Spojenci nenechali navždy Němcům Francii i s Paříží a podpořili de Gaullovy Svobodné, když většina Francouzů byla proti válce s Hitlerem?! A to dokonce bojovaly značnou část války hlavní francouzské jednotky proti Spojencům. V Sýrii i Alžíru- tam i proti čs. Jednotkám – a dokonce „hrdinné francouzské jednotky pomohly zlikvidovat diversantský výsadek Anglo-Američanů v horách na Annecy (je tam kousek od místa bojů museum i s výstřižky z německého a kolaborantského francouzského tisku). To nevadí, pánové?

Takže Francouzi byli hrdinové a bylo nutno jim i za cenu obětí pomoci . Francouzští kolaboranti se nepočítají, zatímco my a Poláci, když máme vlastní názor, tak jsme blbci. Protože, jak jistě páni novináři vědí, víc než 50% lidí řeklo. že nechce mít najak většinou zněla otázka) anebo jim bylo manipulativně předkládáno, že jde „radar na americkou obranu„ a podobně – viz kouzlo nechtěného v článku v Blistech pod názvem Podílela se firma STEM na manipulaci veřejného mínění ve věci amerického radaru? svém území cizí jednotky (

Napadá mne staré latinské úsloví Quod licet Iovi, non licet bovi (Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi). Tak je to nějakdojem, že to musí být u našich novinářů nějaká duševnítak, abychom vypadali jako kreténi. No ale to je jen poznámka. autorem myšleno?! Když čtu tyhle bláboly, za co všechno můžeme, mám choroba vykládat vše a zásadně vždy

Všichni opakují, že se musí hovořit a počítat s Moskvou. Jistěže musíme mluvit s Moskvou. Já si to také myslím. Ale mluvit a jednat. A ne se zbaběle krčit. Lezení do zadku není žádný rozhovor. A myslet si, že Moskva věří na nějaké multi-kulti ideály a podobné politologické žvásty, je stejné, jako když věřili západní politici Hitlerovi, že chce jen „mír” a spravedlnost. Anebo Američané, že Stalin dodrží nějaké dohody z Jalty.

Pokud není odvolání radaru na úrovni Mnichovské dohody, je to jako podobné zastavení se 5. května 1945 na čáře Plzeň a přenechání Prahy a vůbec ČSR sovětům. To je prostě fakt. To nikdo neokecá.

Mají-li USA jako presidenta něco tak politicky naivního a zároveň člověka neschopného dohlédnout dopady svých činů, pak běda nám. A ten způsob, jakým bylo toto rozhodnutí presidenta USA sděleno nám a Polákům. Povýšeně, necitlivě, mocensky arogantně. V Praze dojemně hovořil, jak nás chápe a „nenechá zahynouti nám ni budoucím”. Skoro nový svatý Václav. Jak seze Obama Čechům lhal, jako když tiskne. Že prý nás neopustí! Přesně to udělal a hodil nás pod nohy Rusku. zdá, v Pra

Vypadá to ovšem, že se z jednání Obamovy administrativy zděsili i mnozí v USA. A tak Clintonová ihned vyběhla s jakýmisi imaginárními protiraketovými střelami, ovšem někdy v roce 2015. Těšínské řečičky Hillary Clintonové nic na faktech nezmění. Příliš to vypadá, jenom na slovní žehlení maléru. Jak říká často náš prostý pracující lid: “Kecy nemaj´ žádnou cenu!”

Takže my tady máme průser. A velký. Americká „rodina” nás lákala do zásnub, pak skoro do manželství a když jsme byli pro, tedy demokratická část společnosti u nás i v Polsku, a udělali jsme co mohli a vsadili svou čest a pověst, oni změnili „názor”. A uchýlili se do náruče „matičky Rusi”. Jen aby se co nejdřív nedivili. Manželství s Ruskem, to bývá nebezpečné. To obamáci nevědí? Asi ne. Jak vyprávěl profesor Ulč, když je schopen absolvent údajně vynikající americké university plést si v diskuzi Mandelu s Mengelem, co bychom chtěli od „nové americké inteligence”.

Ještě osobní poznámka ke způsobu, jak bylo sděleno nám a Polákům ukončení plánů na radar. Staré anglické přísloví říká: „Gentleman se pozná podle toho, že se chová slušně a dvorně i k dámě, s kterou se nemůže v žádném případě vyspat.”

Já bych dodal, že demokratický politik se chová slušně i k státu, který ho nemůže nijak zásadně ohrozit. Z toho pak soudím, co jsou vlastně Obama a jeho parta zač.

Dneska se radují všichni ti přátelé, pomahači a agenti Moskvy. Paroubkem počínaje, přes Tuttera od grýnpísáků a Tamášem odže momentálně vyhráli. A že prohrála demokracie a svoboda. Naše svoboda. Ale nebulte a nezačínejte truchlit s básníkem, že “…nevěřme nikomu ve světě širém, nemáme žádného přítele tam.” antiradaristů konče. Přiznejme si,

Tohle se nám v našich dějinách, i našim předkům, stalo už mockrát. No a pořád jsme živí . Takových Obamů už jsme viděli a přežili….
Václav Vlk st.

If you liked this post buy me a coffee! (Suggested:$3 a latte $8 for a pound) Thanks!

6 comments… add one
  • Karen September 23, 2009, 7:37 pm

    I disagree. I heard Obama say in Prague America will always protect the Czechs. Americans don’t bluff. Ask Saddam Hussein.

  • Keith September 23, 2009, 11:15 pm

    Karen- But what Obama says and what he DOES are proving to be two different things. And when it comes to military decisions, the President is the commander-in-Chief and makes the call. It was Bush that made the call on Iraq.

  • Tanja September 24, 2009, 10:36 am

    I agree with Keith. Obama wants to be friends with everyone but that just does not work in the world. I think if it came to it and if it was up to Obama to go to war (for the Czechs or anyone else) if would take him a LOOONG time to do so….after many lives were needlessly lost.

  • Albert September 24, 2009, 11:21 am

    Ahoj Tanja,

    Vaclav Vlk reminds me of the reaction in France and in Czechoslovakia after WW1. The French built the Maginot Line and the CzSl built border fortifications. Read http://en.wikipedia.org/wiki/Czechoslovak_border_fortifications for a bit of history.

    Building walls and fortifications around cities and countries haven’t worked too well. Intelligence is important for directing defenses against an attack. A static on-the-ground radar stations would be a drop in a bucket. One of the newest include http://gizmodo.com/5366082/250+foot-long-hybrid-airship-will-spy-over-afghanistan-battlefields-in-2011

    Considering that the dollar is losing value to the Euro, perhaps EU needs to step up to the plate and float a few spies in the sky

    Slán,
    Albert

Leave a Comment