≡ Menu

Scuko admits to a murder / Scurko se priznal k vrazde

Ladislav Scurko google imageSince we are on that hockey roll, I have got a juicy hockey news for you. A well-known Slovakian hockey player Ladsilav Scurko was arrested for a murder. The 23-year-old star confessed to killing a referee Marek Liptaj from Poprad with 14 knife stabs in January 2008 at a highway roadhouse. He buried the corpse in the forest which was discovered 11 months later by the police. It is not yet known why he killed this man but he is currently facing about 20 years  to a life time of jail sentence. It is too bad since Ladislav was a very gifted player. Not only did he play for the Western Hockey League’s Seattle Thunderbirds but he also represented Slovakia at 2 World Championships.

CZ: Kdyz uz se ted bavime o tom hokeji, mam pro vas velmi stavnatou hokejovou novinku. Znama slovenska hokejova hvezda Ladislav Scurko se priznal k tomu, ze v lednu minuleho roku zavrazdil hokejoveho rozhodciho Marka Liptaje z Popradu. Nejmene 14-krat bodl svou obet do hrudi a do zad na odpocivadle u jdene z vypadovek nedaleko Kosic a pak mrtve telo zahrabal v nedalekem lese. Telo bylo objeveno v prosinci 2008, tedy o 11 mesicu pozdeji. Motiv cinu ze prozatim vysetruje, ale Scurkovi hrozi 15 az 20 roku vezeni, ne-li dozivoti. Je to skoda, protoze to byl velmi nadany hrac; nejen ze hral za Western Hockey League’s Seattle Thunderbirds, ale take reprezentoval Slovensko na 2 Mistrovsvich sveta.

Source:

http://www.sportovninoviny.cz/hokej/zpravy/scurko-se-priznal-k-vrazde-rozhodciho/373065

http://www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home/news/news-singleview-world-championship-2009/article/slovakian-player-arrested.html?tx_ttnews[backPid]=2717&cHash=f99d7b3cfb


If you liked this post buy me a coffee! (Suggested:$3 a latte $8 for a pound) Thanks!

4 comments… add one
  • caroline. April 26, 2009, 7:30 am

    smutné….
    nejspíš tam máte chybu. “…Scurkovi hrozi 15 az 20 mesicu vzeni….”. myslím, že by tam mělo být napsáno let

  • Tanja April 26, 2009, 11:35 am

    Mate pravdu! Dekuji Caroline!

  • Jana B April 26, 2009, 4:34 pm

    Ten kluk asi neni moc chytry, rekla bych, kdyz si neumi spocitat 1+1 a navic mel pred sebou potencialne dobrou karieru.

    Musi to byt pro jeho spoluhrace strasny sok!
    My jsme v Seattlu, a zrovna nedavno me bracha zadal, at zjistim podminky pro prijeti do Thunderbirds, ze by pripadne muj synovec/hokejista zkusil stesti v jejich “campu” Tak se mne to trochu vic dotklo.

  • Tanja April 26, 2009, 9:44 pm

    Ahoj,

    no, taky si rikam…uplny mostrum to je!

    Jinak ten tvuj synovec ted bude mit lepsi sanci, kdyz se v Thunderbirds ted uvolnilo misto (jestli za ne vubec jeste hraje) 😉

Leave a Comment