≡ Menu

The story of the Bouncing Czech / Pribeh poskakujiciho Cecha

Hi everyone, I was browsing the net the other day to find anything interesting that would relate to the Czechmate Diary and I found this guy! Bouncing Czech! Karel was born in 1951 in Holesovice (Prague 10, I believe) – that’s when Czech was communist Czechoslovakia – and managed to escape in 1969 when he was only 18. He traveled all over the world and ended up in California. Karel’s website is full of enchanting stories from his life from which I picked one for today’s post. It’s called the “Odors of Communism” and after you are done with reading the story you will be able to smell those odors yourself….(click here to read the story).

CZ: Ahoj! Tak jsem vam nedavno serfovala internet a nasla jsem velmi zajimave stranky! Jmenuji se Bouncing Czech a jsou plne pribehu jednoho pana – Karla. Karel se narodil v roce 1951 v Praze-Holesovicich, kde take vyrost. v roce 1969 se mu podarilo uprchnout a od te doby cestoval po celem svete s konecnym cilem v Kalifornii. Stranky BouncingCzech.com jsou plne zajimavych pribehu z jeho zivota, a ja jsem pro dnesni “hodinu cteni” vybrala Karlovu prihodu s nazvem “Zapachy komunismu” (kliknete zde):

If you liked this post buy me a coffee! (Suggested:$3 a latte $8 for a pound) Thanks!

3 comments… add one
  • Lena October 8, 2008, 2:10 pm

    Great find Tanjo! Ztratila jsem se uplne v jeho povidani na jeho strankach. Jen me mrzi ze to nema v cestine. Potrebuju vic cist cesky a taky nekdy cestina vypravi lepsi. Moc me to zajima jak druhy cesky lidi zili v cesku a taky jak a proc odesli z ceska.

  • Tanja October 10, 2008, 12:07 pm

    Mne to taky hrozne zajima! A kazdy z techto lidi ma jiny osud…

    S tim pane jsem v kontaktu, a rekl mi, ze pry se mu v cestine uz moc dobre nepise….

Leave a Comment